Στις 14 Δεκεμβρίου, στο Γήπεδο του Μπάσκετ στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού, θα πραγματοποιηθεί η Παναθηναϊκή εκδήλωση που διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, η Παγκρήτιος Ένωσις Αθηνών, η Κρητική Εστία, το Παράρτημα Αττικής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και τα Κρητικά Σωματεία Αττικής με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. 
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, που χρηματοδοτεί την εκδήλωση, με παρόντες την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής, Λιλίκα Βασιλάκου, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Δημήτριο Κατσικάρη, τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», Νικόλαο Παπαδάκη, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, Εμμανουήλ Πατεράκη, τον Πρόεδρο της Παγκρητίου Ενώσεως, Γεώργιο Μαριδάκη, τον Πρόεδρο του Παραρτήματος του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στην Αττική, Γεώργιο Πρασιανάκη, αποφασίστηκε η ημερομηνία, ο τόπος και το πρόγραμμα της εκδήλωσης. 
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις των φορέων που θα συμμετάσχουν (χορευτικά, μουσικά κ.α.), όπως και των Κρητικών Σωματείων του λεκανοπεδίου για την τελική διαμόρφωση του προγράμματος. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook