Μπορεί το έργο να δημιουργήθηκε από τα χέρια του γνωστού καλλιτέχνη, Τόμας Κλούγκε, όμως το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς.
Ο λόγος για το επίσημο πορτρέτο της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, το οποίο σύμφωνα με τον τύπο της χώρας παραπέμπει στην… οικογένεια Άνταμς.
Σκοτεινό, τρομακτικό, σαν αφίσα για κινηματογραφική ταινία, το πορτρέτο που απεικονίζει τη βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα Β΄, αδελφή της συζύγου του πρώην βασιλιά της Ελλάδας, δεν απέσπασε θετικές κριτικές.
Από τα πρόσωπα, πάντως, που αποτυπώνονται αυτός που προκαλεί περισσότερο τρόμο στους Δανούς, φέρεται να είναι ο 8χρονος Κρίστιαν, ο οποίος έχει ζωγραφιστεί στο κέντρο του πίνακα, με το βλέμμα του να καθηλώνει.
Μάλιστα, για αυτή τη δημιουργία ο καλλιτέχνης εργάστηκε επί τέσσερα χρόνια, ενώ σκοπός του ήταν να αποδώσει μία πιο «ιδιωτική» ματιά γύρω από τη βασιλική οικογένεια.
Ωστόσο, η απόπειρά του δε στέφθηκε με επιτυχία, καθώς το έργο του «Kongehuset» («Η βασιλική οικογένεια») δεν αρέσει.
Μάλιστα, ο μικρός Κρίστιαν, μπορεί σύμφωνα με τον Κλούγκε να έχει σοβαρό βλέμμα γιατί έτσι αποδίδεται το γεγονός ότι έχει πολλές ευθύνες μια και στο μέλλον θα γίνει βασιλιάς, όμως, οι χρήστες των κοινωνικών τόπων δικτύωσης βλέπουν στα μάτια του, έναν πρωταγωνιστή ταινίας τρόμου.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook