Η Κίνα μπορεί να μην έχει τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο, αλλά σίγουρα έχει τους νεότερους.

Σύμφωνα με έρευνα του Wealth-X και της UBS, οι 157 δισεκατομμυριούχοι της Κίνας έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 53 χρόνια, ενώ ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι εννέα χρόνια περισσότερα, δηλαδή τα 62.

Η Κίνα διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζουν 515 δισεκατομμυριούχοι. Μάλιστα, ο αριθμός τους, στην Κίνα, αυξήθηκε πέρυσι κατά 10 άτομα.

Ωστόσο, οι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα έχουν μπει στο στόχαστρο για τα πλούτη και τη δύναμη τους. Η κυβέρνηση πρόσφατα απήγγειλε κατηγορίες σε έναν από τους πλουσιότερους πολίτες, που εκτός των άλλων είναι και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον Wang Gongquan, ότι «συγκεντρώνει πλήθος με σκοπό τη διατάραξη της τάξης».

Ο Κινεζο-αμερικανός βιομήχανος και μπλόγκερ, Charles Xue, συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο, ενώ πέρυσι ο Xu Ming, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα επίσης συνελήφθη και κατηγορείται για απάτη.

Σύμφωνα μάλιστα με μία μελέτη της Hurun Rich List, της Κινεζικής εκδοχής του Forbes, το 17% των δισεκατομμυριούχων στην ασιατική χώρα έχει προβλήματα με το νόμο, είτε δηλαδή αντιμετωπίζει κατηγορίες είτε βρίσκεται στη φυλακή.

newsbeast.gr