Ο Κώστας Μήτρογλου όπλισε, πυροβόλησε και έστειλε τους Ρουμάνους στον καναπέ τους και την Ελλάδα στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Η Εθνική μας ομάδα με την εμπειρία της και με τον Μήτρογλου μεγάλο πρωταγωνιστή αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ρουμανία στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου και με το 3-1 του \”Γεώργιος Καραϊσκάκης\” τσέκαρε το εισιτήριο για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα έπαιξε όπως ακριβώς έπρεπε. Στην αρχή άφησε χώρο στους Ρουμάνους και στην συνέχεια εκμεταλλεύτηκε τις κόντρα επιθέσεις, για να σκοράρει με τον συνήθη ύποπτο πλέον Κώστα Μήτρογλου και να πάρει αυτό που θέλει από τον αγώνα.

Τα πλάνα του Σάντος

Όπως αναμενόταν ο Φερνάντο Σάντος προτίμησε την εμπειρία του Γιώργου Καραγκούνη για την θέση του τιμωρημένου Κώστα Κατσουράνη, με την υπόλοιπη ομάδα να είναι ίδια με το ματς του \”Γεώργιος Καραϊσκάκης\”.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, στην άμυνα οι Χολέμπας (αριστερά), Τοροσίδης (δεξιά) και Παπασταθόπουλος-Σιόβας (κεντρικό αμυντικό δίδυμο).

Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Τζιόλης, Καραγκούνης, Μανιάτης και στην επίθεση οι Σαμαράς (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Μήτρογλου (κορυφή).

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: \”National Arena\”
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Βοηθοί: Μίλοβαν Ράστιτς (Σερβία), Ντάλιμπορ Τζούρτζεβιτς (Σερβία)
Ρουμανία (Πιτσούρκα): Ταταρουσάνου, Ματσέλ, Ρατς (27\’ Λατόβλεβιτς), Κίρικες, Γκοϊαν (87\’ Γκροσάβ), Χομπάν, Μαξίμ, Τόρζε (58\’ Νικουλάε), Στάνκου, Τανάσε, Μάρικα.

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (72\’ λ.τρ. Βύντρα), Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80\’ λ.τρ. Μανωλάς), Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης (74\’Σάμαρης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.

Γκολ: Μήτρογλου (23\’, Ελλάδα)-Τοροσίδης (55\’, αυτογκόλ)

Κίτρινες κάρτες: Μήτρογλου (23\’, Ελλάδα), Χολέμπας (58\’, Ελλάδα)

Ανασκόπηση αγώνα

Η Ρουμανία μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και έκανε την πρώτη φάση στο 5ο λεπτό με τον σουτ του Τόρζε να φεύγει αρκετά έξω από την ελληνική εστία.

Η Ρουμανία συνέχισε στον ρυθμό που ξεκίνησε έχοντας κλείσει την Ελλάδα πίσω από την μεσαία γραμμή, αλλά χωρίς να βρει τις διαδρόμους για την εστία του Καρνέζη.

Μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο η Ελληνική ομάδα άρχισε να βγαίνει στην επίθεση και στο 17\’ έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Χολέμπας.

Ο αριστερός οπισθοφύλακας της Εθνικής έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου έκανε την κούρσα μπήκε στην περιοχή αναγκάζοντας τον Ταταρουσάνου σε μια σημαντική απόκρουση πριν η μπάλα περάσει στα δίχτυα.

Η απάντηση της Ρουμανίας ήρθε δύο λεπτά αργότερα (19\’), όταν ο Στάνκου έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Καρνέζη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 22\’ από το φάουλ του Καραγκούνη ο Σαμαράς έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Απλά η μπάλα πήγε στον Μήτρογλου

Ένα λεπτό αργότερα (23\’), η Εθνική μας με τον συνήθη ύποπτο Κώστα Μήτρογλου \”πάγωσε\” το ήδη κρύο Βουκουρέστι ζεσταίνοντας τις καρδιές όλων των Ελλήνων.

Ο Καραγκούνης έγινε κάτοχος της μπάλας στην μεσαία γραμμή βγάζοντας μια καταπληκτική μπαλιά στον Μήτρογλου ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε αυτό που ξέρει καλά.

Η μπάλα στα δίχτυα η Ελλάδα 1-0 μέσα στο Βουκουρέστι και το Μουντιάλ της Βραζιλίας περιμένει τους Έλληνες.

Οι Ρουμάνοι μετά το 0-1 τα έχασαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και αρκετοί φίλαθλοι άρχισαν να αποχωρούν από τις εξέδρες.

Η Ελλάδα έλεγχε πλήρως τον αγώνα αλλάζοντας καλά την μπάλα. Στο 38\’ από την σέντρα του Καραγκούνη από δεξιά ο Μανιάτης έκανε το σουτ στην κίνηση με τον Ταταρουσάνου να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 42\’ ένα σουτ του Μάρικα ήταν άστοχο.

Ξανά δυνατά οι Ρουμάνοι

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι οι Ρουμάνοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στην πρώτη του ευκαιρία κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Στο 55\’ ο Τόρζε έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Τοροσίδη αιφνιδίασε τον Καρνέζη και κατέληξε στην ελληνική εστία για να γίνει το 1-1.

Το απίθανο αυτό αυτογκόλ αναπτέρωσε τις ελπίδες των Ρουμάνων που με την βοήθεια του κόσμου τους έγιναν ακόμη πιο απειλητικοί.

Στο 62\’ ο Χομπάν έκανε το συρτό σουτ με τον Καρνέζη να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα (14\’) ο Λατόβλεβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στον 78\’ ο Νικουλάε κάνει ένα πολύ μακρινό σουτ που δεν ανησύχησε τον Καρνέζη. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε και με το σφύριγμα του διαιτητή οι Έλληνες παίκτες και οι φίλαθλοι στις εξέδρες να πανηγυρίζουν την πολύ μεγάλη πρόκριση στο Μουντιάλ. Η Ελλάδα το καλοκαίρι θα δώσει το παρών στα γήπεδα της Βραζιλίας.

sport24.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook