Λίγο πριν τις 11 το πρωί το κέντρο των Χανίων \”αναστατώθηκε\” από τις σειρήνες πυροσβεστικού οχήματος που είχε κληθεί για περιστατικό στο Σόδυ.

Ωστόσο ένα όχημα που είχε διπλοπαρκάρει στην οδό Καραϊσκάκη εμπόδιζε τη διέλευση του οχήμαοτος που για λίγη ώρα είχε μείνει ακινητοποιημένο, περιμένοντας την οδηγό όπως αποδείχτηκε, να αντιληφθεί το \”κυκλοφοριακό χάος\” το οποίο δημιουργούσε και να ανοίξει ο δρόμος.

Ευτυχώς, το περιστατικό για το οποίο είχε κληθεί η Πυροσβεστική δεν ήταν σοβαρό όμως για μια ακόμη φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται.

\"\"
(φωτο από το σημείο)

Πριν λίγες ημέρες η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει και να απομακρύνει αυτοκίνητο που είχε παρκάρει μπροστά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο εισόδου – εξόδου των οχημάτων.

Σήμερα η αστυνομία προχώρησε σε αφαίρεση της πινακίδας του αυτοκινήτου.

\"\"

Αύριο πάλι τα ίδια….

Άραγε αν το συμβάν ήταν σοβαρό ποιός \”θα τα άκουγε\” για την καθυστέρηση της Πυροσβεστικής;

Το θέμα με τα διπλοπαρκαρίσματα στην πόλη των Χανίων το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί καθώς από τη μια, οι ασυνείδητοι οδηγοί δεν υπολογίζουν τα προβλήματα που δημιουργούνται (διέλευση ασθενοφόρων, λεωφορείων, πυροσβεστικών κτλ), ενώ από την άλλη, με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας πιστεύουν ότι μπορούν να \”αλωνίζουν\” ελεύθεροι.

Δυστυχώς για το δεύτερο δεν έχουν και τόσο άδικο καθώς το Τμήμα Τροχαίας, στην κυριολεξία \”τρέχει και δεν φτάνει\” .

Με βάρδιες των 2-3 ατόμων μάξιμουμ, με δύο άτομα αρμόδια για τη χρήση γερανού της τροχαίας, με αυξημένα τα περιστατικά στα οποία χρειάζεται να επέμβουν και να αντιμετωπίσουν,  πώς να ανταποκριθούν στις πολλαπλές αρμοδιότητες με τις οποίες επιβαρύνονται  μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας;

Και σαν να μην έφτανε αυτό η εργασία γραφείου που αναγκάζονται να διεκπεραιώνουν έχει αυξηθεί και όσο και αν φαίνεται περίεργο, και αυτό είναι ένα ακόμα σημείο των καιρών και της κρίσης.

Ένα τέτοιο παράδειγμα: Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, λόγω του ότι πολλά οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους δρόμους, τότε αυτά, οταν εμπλέκονται σε τροχαίο ατύχημα, τα εγκαταλείπουν  προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες. Οι τυπικές διαδικασίες που ακολουθούνται για τέτοια περιστατικά είναι χρονοβόρες, δεσμεύοντας τον αξιωματικό υπηρεσίας που απασχολείται σε δουλειά γραφείου.

Οι σειρήνες λοιπόν του πυροσβεστικού οχήματος  θα πρέπει να ακουστούν όπως πρέπει και από αυτούς που πρέπει

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook