Συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Εκπαιδευτικών του Ηρακλείου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ με επικεφαλής τις κυρίες Μαίρη Κουλούρη και Άννα Λίβα καθώς και τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Λάζαρο Μάρκου .
Στη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Γιαλιτάκης και Δημήτρης Αγαπάκης οι εκπρόσωποι των υπό διαθεσιμότητα Εκπαιδευτικών αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Επαγγελματική Εκπαίδευση και οι μαθητές που φοιτούν σε αυτά, καθώς, όπως, τόνισαν υπάρχει πλέον σοβαρή έλλειψη καθηγητών στις ειδικότητες που καταργήθηκαν. 
Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν από το Δήμαρχο τη παρέμβαση του στα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)ώστε να μην απολυθεί κανένας Εκπαιδευτικός και να μην αποδυναμωθεί περαιτέρω η Επαγγελματική Εκπαίδευση. 
Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα που κάνουν και σε δήλωσή του τόνισε ότι: 
« Η πολιτική αυτή υποβαθμίζει την Επαγγελματική Εκπαίδευση αφού καταργεί κλάδους και απομακρύνει αναίτια τους Εκπαιδευτικούς από το λειτούργημά τους» .
Ο Δήμαρχος ζητά επίσης την άμεση αποκατάσταση της αδικίας και την κάλυψη των Εκπαιδευτικών-Κοινωνικών αναγκών που δημιουργήθηκαν στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook