Συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι, ένας 44χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 33ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πλημμελειοδικείου Αθηνών για άμεση συνέργεια σε απάτη, ενώ παράλληλα από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος οκτώ ατόμων για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί επιταγών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Ειδικότερα,ο 44χρονος που συνελήφθη, με την ιδιότητα του διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας, χορηγούσε μπλοκ επιταγών σε μία 29χρονη και έναν 47χρονο, οι οποίοι προέβαιναν στην αγορά εμπορευμάτων από διαφόρους εμπόρους, για την εξόφληση των οποίων χρησιμοποιούσαν μεταχρονολογημένες επιταγές που ήταν ακάλυπτες.
Επιπλέον, ο 44χρονος διαβεβαίωνε τους παθόντες για την αξιοπιστία, τη φερεγγυότητα και την οικονομική επιφάνεια των ανωτέρω. Οι υπόλοιποι πέντε συνεργοί τους που αναζητούνται, εμφανιζόμενοι είτε ως συγγενικά πρόσωπα, είτε ως συνεργάτες της 29χρονης και του 47χρονου, παρέδιδαν τις επιταγές στους παθόντες, παραλάμβαναν τα εμπορεύματα και διαβεβαίωναν για την αξιοπιστία των συνεργών τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στους ανωτέρω δράστες είχαν χορηγηθεί 250 φύλλα επιταγών και όπως μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε τον τελευταίο χρόνο είχαν εξαπατήσει δέκα άτομα.
Η συνολική χρηματική ζημία που προκάλεσαν ξεπερνάει τα 312.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook