Στο νοσοκομείο της Νίκαιας διακομίστηκε σήμερα το μεσημέρι υπάλληλος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα Ρομά και μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στη Φυλή.

Ο υπάλληλος, που είναι χειριστής μηχανήματος έργου, εκτελούσε εκείνη τη στιγμή εργασίες διάστρωσης προϊόντων καταστροφής (παραφαρμακευτικών, μη χημικών, προϊόντων), όταν δέχτηκε επίθεση με πέτρες από τους Ρομά και τους μετανάστες που είχαν εισέλθει με στόχο περισυλλέξουν απόβλητα.

Αμέσως συνάδελφοί του τον απομάκρυναν από τον χώρο και κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το οποίο διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Το μηχάνημα προώθησης απορριμμάτων του Συνδέσμου υπέστη εκτεταμένες φθορές από τον «πετροπόλεμο».

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης γουρός, τόνισε ότι «Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουμε σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, οι συνήθεις ύποπτοι συνεχίζουν τις παράνομες έως και εγκληματικές πράξεις τους. Δεν πάει άλλο. Έχουμε απευθυνθεί δεκάδες φορές σε όλες τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης έκτασης παρανομίας.

Έχουμε επισημάνει ότι κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ανθρώπινες ζωές. Επιτέλους οι συμμορίες που λυμαίνονται τον ΧΥΤΑ και αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτές πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί εν έτει 2013 να επικρατεί στον ΧΥΤΑ ο νόμος της ζούγκλας».

newpost.gr