Κατηγορούμενος για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 1.000.000 ευρώ συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκης ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Φωκάς.

Ο 88χρονος Λέανδρος Φωκάς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο.

Η εταιρεία Fokas έχει καταθέσει αίτημα πτώχευσης έπειτα από 77 χρόνια λειτουργίας ενώ οι εργαζόμενοι του ομίλου διεκδικούν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους.

Οι υποχρεώσεις της εταιρείας σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν τα 80 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα έγινε και έξωση από το ιστορικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 48), ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας καθώς καθώς υπήρχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές από μισθώματα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Αγγελιοφόρος, ο 88χρονος σήμερα Λέανδρος Φωκάς ήταν μαζί με τα αδέρφια του Απόστολο και Οδυσσέα αρχικά δραστηριοποιήθηκαν ως μικροπωλητές από το 1938 στην ιστορική στοά Σαούλ της Θεσσαλονίκης ενώ από το 1958 η εταιρεία απέκτησε τη σημερινή της επωνυμία. Το 1978 εγκαινιάστηκε το πολυκατάστημα 7.500 τ.μ. στην οδό Τσιμισκή.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook