Στην προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ στο επίπεδο των επενδύσεων αποσκοπεί η επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Χάρης Παμπούκης και του υφυπουργού Εξωτερικών Δημ. Δόλλη στο Ισραήλ.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πάντως, εστιάζεται στην ενεργειακή συνεργασία, καθώς πριν από λίγες ημέρες το Ισραήλ έκανε και επισήμως πρόταση στην Κυπριακή ∆ημοκρατία για συνεργασία µε τη μορφή κατασκευής σταθμού υγροποίησης του φυσικού αερίου στην Κύπρο για τη μεταφορά του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Μαζί με τον κ. Παμπούκη μετέβησαν στο Ισραήλ στελέχη της ΔΕΠΑ και του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, του νέου φορέα που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και ανάπτυξη συστήματος αγωγών φυσικού αερίου.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων των κ. Παμπούκη και Δόλλη περιλαμβάνει σειρά επαφών που κατά σειρά θα λάβουν χώρα με: τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν, τον υπουργό Ενέργειας και Υποδομών Ούζι Λαντάου, τον διοικητή της Τράπεζας του Ισραήλ Στάνλεϊ Φίσερ και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Ούζι Αρά