Η εταιρεία Tribune, στην οποία ανήκει η Los Angeles Times και άλλες μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην κατάργηση 700 θέσεων εργασίας, εν όψει μιας μεγάλης προγραμματισμένης αναδιοργάνωσης, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία, στην οποία ανήκει επίσης η Chicago Tribune και έξι ακόμα εφημερίδες, ανακοίνωσε ότι οι περικοπές θα επηρεάσουν το 6% εργατικού της δυναμικού εκ των 11.000 επί του συνόλου.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο, η Tribune σκοπεύει να κάνει περικοπές σε τομείς όπως το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση και όχι σε θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων.

«Δυστυχώς, στην προσπάθεια να οργανωθούμε γύρω από τις λειτουργικές γραμμές και όχι να διατηρήσουμε ό,τι κάνουμε σε τοπικό επίπεδο, είμαστε αναγκασμένοι να συρρικνώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων μας», δήλωσε ο Πίτερ Λιγκουόρι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

«Δεν πρόκειται όμως να προβούμε σε απολύσεις δημοσιογράφων. Στην πορεία πιθανώς αναγκαστούμε να κάνουμε ορισμένες περικοπές, αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε υψηλό το δημοσιογραφικό μας επίπεδο».

Ο όμιλος είχε κηρύξει πτώχευση και επαναλειτούργησε μετά από τέσσερα χρόνια στις 31 Δεκεμβρίου. Σε αυτόν πλέον περιλαμβάνονται 23 τηλεοπτικοί σταθμοί και οκτώ καθημερινές εφημερίδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook