Σε καμιά άλλη πόλη δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα τόσο πολύ. Για δύο ολόκληρους μήνες, από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, οι Λονδρέζοι βλέπουν την πόλη τους να μεταμορφώνεται από γειτονιά σε γειτονιά. Ζήστε μαζί τους το παραμύθι!

Το σύνθημα έδωσαν τη 12η Νοεμβρίου τα λαμπάκια που στολίζουν κάθε σπιθαμή της έτσι κι αλλιώς απαστράπτουσας Oxford Street για πάνω από μισό αιώνα.

Φέτος, για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια τα διάσημα λαμπάκια της άλλαξαν: τα 750.000 χιλιάδες φωτάκια LED που την φωτίζουν, θυμίζουν νιφάδες χιονιού ενώ τα σχεδόν 2.000 στολίδια ολοκληρώνουν το παραμυθένιο σκηνικό.

Σειρά παίρνουν η Regent Street, το Covent Garden, το Marylebone για να φτάσουμε στο μεγάλο γεγονός της 5ης Δεκεμβρίου.

Τα φλας πέφτουν στην Trafalgar Square, όπου φωταγωγείται το πανύψηλο δέντρο που από το 1947 δωρίζει η Νορβηγία σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης για την βοήθεια της Βρετανίας κατά τον Β\’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

\"\"
 
\"\"
 
\"\"  \"\"
 
\"\"
 
\"\"
 
\"\"
 
\"\"
 
Κι επειδή τα πάντα στο εορταστικό Λονδίνο είναι μαγικά, ο Άγιος Βασίλης καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα σε πολλά μέρη περιμένοντας τα παιδιά να καθίσουν στην αγκαλιά του και να του παραδώσουν το γράμμα με τα πολυπόθητα παιχνίδια.

To ιδανικό μέρος για να τον πετύχετε είναι η Winter Wonderland του Hyde Park ως τις 5 Ιανουαρίου.

Εκεί, θα συναντήσετε έναν λαμπερό κόσμο από καρουζέλ, roller-coaster και το δεύτερο δημοφιλέστερο τροχό μετά το London Eye, το μεγαλύτερο υπαίθριο παγοδρόμιο του Λονδίνου, παραστάσεις με Άι-Βασιλίδες, ξωτικά, ακροβάτες και κλόουν, πάγκους φορτωμένους σοκολάτες και ξύλινα παιχνίδια, και, φυσικά, το σπίτι του Άι-Βασίλη, που περιμένει τα παιδιά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Το καλύτερο; Η είσοδος στο πάρκο αλλά και στο σπιτάκι του Άι-Βασίλη είναι δωρεάν.

\"\"
 
\"\"
 
\"\"

Αφού μεταβιβάσετε οικογενειακώς τα αιτήματά σας στον Άγιο, θα κατευθυνθείτε σε ένα από τα δέκα υπαίθρια παγοδρόμια. Αγαπημένα μας τρία εξ αυτών: το παγοδρόμιο με φόντο τον Tower of London, το παγοδρόμιο μπροστά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας περιτριγυρισμένο από πανύψηλα δέντρα ντυμένα με 76.000 λαμπάκια και το παγοδρόμιο του London Eye.

Αφού δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στον πάγο, το τελετουργικό απαιτεί να καθίσετε δίπλα στο παγοδρόμιο για ζεστό κρασί με μπαχαρικά, πηχτή σοκολάτα και άφθονα ζαχαρωτά υπό τους ήχους εορταστικής μουσικής.

\"\"
 
\"\"
 
\"\"
 
\"\"
credit photo @visitbritain.com
 

\"\"

\"\"

\"\"
 
\"\"
 
\"\"
 
\"\"
credit photo @visitbritain.com
 
\"\"
 
\"\"
 
\"\"
 
\"\"
credit photo @visitbritain.com
 

\"\"

\"\"

Οι Λονδρέζοι λατρεύουν να χαζεύουν ανάμεσα στους πάγκους στις χριστουγεννιάτικες αγορές με ένα κομμάτι παραδοσιακή κιμαδόπιτα στο χέρι.

Σχεδόν κάθε γειτονιά έχει τη δική της, κουκλίστικη χριστουγεννιάτικη αγορά γεμάτη στολίδια, παιχνίδια και λιχουδιές.

Εμείς ξεχωρίζουμε την Christmas Fair στο Chelsea Physic Garden, με 80 πάγκους φορτωμένους από κοσμήματα και κασμίρια μέχρι κεραμικά και εκλεκτές σοκολάτες.

Μετά την ξενάγηση στους παλαιότερους βοτανικούς κήπους της πόλης, καθόμαστε για ζεστό πρωινό στο Tangerine Dream Café και μαθαίνουμε πώς να φτιάξουμε μόνοι μας χριστουγεννιάτικες κάρτες και δώρα από φυσικά υλικά.

Εναλλακτικά, κατευθυνόμαστε στα γερμανικού στυλ ξύλινα σπιτάκια της Southbank Centre Christmas Market για χειροποίητα δώρα και φυσικά στην εντυπωσιακή αγορά του Hyde Park με 200 ξύλινα σαλέ.

\"\"
 
\"\"
 

arttravel.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook