Το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» στα πλαίσια του έργου: «ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ: Κρήτη – Κύπρος Γαστρονομικός – Τουριστικός Προορισμός», του Προγράμματος Διασυνοριακής Συ-νεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση Επιχειρηματιών για την Κρητική Κουζίνα και Οίνο», τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013, στις 17:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου).

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

17:30 : Προσέλευση - Εγγραφές

18:00: Χαιρετισμός από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Λιονή Μαρία

18:20: Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης (Κρητική Κουζίνα και Σήμα Ποιότητας)
Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής, Κτηνοτροφίας, Αλιείας και Κοινωνικής Πολιτικής

18:40: Προδιαγραφές και διαδικασίες πιστοποίησης του Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης 
Ασπασία Σταυρουλάκη, Υπεύθυνη Προβολής Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης

19:00 : Προβολή των επιχειρήσεων σε social media και web
Μάνος Περακάκης, Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης

19:20: Τα κρητικά κρασιά στο μενού των εστιατορίων
Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης

19:40: Πλεονεκτήματα απ’ την χρήση του παρθένου ελαιολάδου στην εστίαση
Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης

20:00: Τα πλεονεκτήματα των μενού Κρητικής κουζίνας και οι νέες διατροφικές τάσεις
Γεωργία Πετράκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

20:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση 
Γευσιγνωσία Κρητικών Κρασιών από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης