Σταματά τη λειτουργία της από αύριο και μέχρι το τέλος του μήνα η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ενώ παράλληλα κλείνει και πάλι για 4 μέρες η παιδιατρική κλινική.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αναφέρει πως δεν έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ,τόσο από την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, όσο και από τον διοικητή του νοσοκομείου με αποτέλεσμα η λειτουργία του να έχει υποβαθμιστεί.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

"Από τις αρχές του μήνα Νοεμβρίου ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου είχε αποστείλει επιστολή προς το διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης κ. Γρηγοράκη σχετικά με τα μεγάλα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και είχε ζητήσει να υπάρξουν παρεμβάσεις για να επανέλθει εφημεριακά το Νοσοκομείο σε πλήρη και ομαλή λειτουργία. Δυστυχώς όμως δεν έγινε καμία κίνηση, ούτε από τη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης, ούτε από το διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Αλ. Μαυρικάκη, με αποτέλεσμα η λειτουργία του Νοσοκομείου να έχει υποβαθμιστεί σε εφιαλτικό βαθμό.

Από αύριο Παρασκευή 22/11 και μέχρι τέλος του μήνα σταματά πλήρως η λειτουργία της ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου, αφού έχουν απομείνει 2 ορθοπεδικοί, ο ένας από τους οποίους βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω ατυχήματος. Η διοίκηση του Νοσοκομείου γνώριζε εδώ και ένα μήνα το πρόβλημα και δεν έκανε κάτι για να αποφευχθεί το κλείσιμο για 9 ημέρες αυτής της τόσο σημαντικής για τον τοπικό πληθυσμό κλινικής .

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα κλείνει ξανά για τέσσερις ημέρες η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου (θα καλύπτει μόνο το Εξωτερικό Ιατρείο) από τις 27/11 έως και τις 30/11/13!

Ακόμη εξακολουθούν να υπάρχουν παρά πολλά κενά στις εφημερίες των περισσότερων κλIνικών, και σε ειδικότητες κρίσιμες για την αντιμετώπιση επειγόντων, όπως το ακτινολογικό, η καρδιολογική και η αναισθησιολογία.

Δυστυχώς οι υπηρεσίες που προσφέρει πλέον το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου προς την κοινωνία του Δήμου και του νομού είναι κατά πολύ συρρικνωμένες.

Απαιτείται αυτή την κρίσιμη στιγμή όλοι οι τοπικοί φορείς, οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο να διεκδικήσουμε δυναμικά και μαζικά, την πλήρη και ολοκληρωμένη λειτουργία του ΓΝΑΝ χωρίς κλεισίματα κλινικών, χωρίς κενά στις εφημερίες, χωρίς ελλείψεις προσωπικού και υλικών, για προσφορά δημόσιας δωρεάν υγείας για όλο το λαό..

Δυστυχώς χρειάζεται να διεκδικήσουμε το αυτονόητο."