Μέσα σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας, που είχε ως αντικείμενο συζήτησης το πρόβλημα λειψυδρίας που ταλανίζει την περιφέρεια του δήμου Γόρτυνας, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ορθή διαχείριση του υδάτινου δυναμικού.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης κρίθηκε ως ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό, με τους παρευρισκομένους να αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα το θέμα, αφού άπαντες διαισθάνονται το πρόβλημα λειψυδρίας που ταλανίζει το δήμο και την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που εκτυλίχθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αγίων Δέκα, παρουσιάστηκαν οι απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων, ενώ ο λόγος δόθηκε και στους προέδρους των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων οι οποίοι εξέφρασαν την άποψή τους για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την πολιτική ηγεσία του δήμου, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Στην έναρξη της κουβέντας, ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, ζήτησε από το σύνολο των παρευρισκομένων να τοποθετηθούν σχετικά με τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης του δήμου Γόρτυνας και συνάμα τους κάλεσε να καταθέσουν προτάσεις-λύσεις που θα δρομολογήσουν την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Το παρών στη Συνεδρίαση έδωσε κι ο γεωλόγος και πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Υδάτων Ηρακλείου, Ηρακλής Μπουλουκάκης, ο οποίος έκανε την κεντρική εισήγηση και συνάμα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η ευρύτερη περιοχή πλήττεται από το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook