Έλληνα πιλότο – με το όνομά του – στοχοποιεί η τουρκική πλευρά ως υπεύθυνο για τον θάνατο του Τούρκου πιλότου Ναΐλ Ερντογάν, το διθέσιο αεροσκάφος F-16 που χειριζόταν μαζί με συνάδελφό του, συνετρίβη το 1996 κοντά στην Χίο, ισχυριζόμενη δια του δικηγόρου της οικογένειας του άτυχου πιλότου ότι χτυπήθηκε από ελληνικό αεροσκάφος κατά την αερομαχία που είχαν.

Μάλιστα, όπως γράφει η Χουριέτ στην πρώτη σελίδα, ο δικηγόρος της οικογένειας του Τούρκου πιλότου κ. Μεχμέτ Εμίν Κελές επρόκειτο χθες να αποταθεί στην Εισαγγελία της Αθήνας για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και ο Έλληνας πιλότος Θ.Γ. ( γράφει ολόκληρο το όνομά του).

Τον αβάσιμο και χωρίς στοιχεία αυτόν ισχυρισμό- που κυκλοφόρησε ως φήμη – είχε δημοσιεύσει προ πολλών ετών ένα ελληνικό περιοδικό που τώρα δεν κυκλοφορεί πλέον και επανέλαβε πριν λίγες ήμερες μια ελληνική ιστοσελίδα- πάλι χωρίς κανένα στοιχείο και εντελώς ανεύθυνα.

Αφορμή για την επανάληψη της αβάσιμης φημολογίας – και της παρέμβασης του δικηγόρου της οικογένειας του Ναΐλ Ερντογάν, κ. Κελές με στοχοποίηση του Έλληνα πιλότου – ήταν δηλώσεις αξιωματούχων στην Τουρκία τις προάλλες ότι θα ανασυρθεί το αεροσκάφος 17 χρόνια μετά την συντριβή του.

Σχετικά με το θέμα ο δικηγόρος κ. Μεχμέτ Εμίν Κελές φέρεται να είπε στην εφημερίδα: «Τώρα που θα βγουν τα συντρίμμια θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε σημαντικά στοιχεία για το ότι το αεριωθούμενο χτυπήθηκε και θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία της δίκης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε ο διασωθείς Τούρκος πιλότος – του περισυνελέγη από την ελληνική πλευρά και νοσηλεύτηκε για λίγο στην Χίο- είχε πει ότι το αεροσκάφος τους είχε πέσει μάλλον από μηχανική βλάβη και εν συνεχεία ανάφλεξη.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook