Με το αργυρό βραβείο Erasmus 2013 τιμήθηκε στις Βρυξέλλες, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, για τις επενδύσεις του στην ποιοτική διδασκαλία και τις ευκαιρίες που προσφέρει για επιμόρφωση στο εξωτερικό, τόσο για τους σπουδαστές, όσο και για τους καθηγητές.

Το χρυσό έπαθλο έλαβε το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών JAMK στο Jyväskylä της Φινλανδίας, όπου κάθε χρόνο το 70% του προσωπικού λαμβάνει μέρος σε κατάρτιση Erasmus στο εξωτερικό, ενώ το χάλκινο έπαθλο απονεμήθηκε στο Πολυτεχνείο της Βαλένθια της Ισπανίας (Universitat Politècnica).

Τα τρία αυτά τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα που ανακηρύχθηκαν νικητές των ευρωπαϊκών βραβείων Erasmus 2013, λαμβάνουν χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Erasmus.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε και τα 4.500 τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα που διαθέτουν πανεπιστημιακό χάρτη Erasmus να αναδείξουν ιστορίες επιτυχίας που έχουν να κάνουν με την κινητικότητα του προσωπικού και με βραχύχρονα εντατικά προγράμματα, όπως τα διεθνή θερινά σχολεία. Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες συμπεριέλαβαν στον τελικό κατάλογο τα 20 καλύτερα παραδείγματα, από τα οποία επιλέχθηκαν τα τρία ιδρύματα που βραβεύτηκαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook