, του Εθνικού και ΚαποδιστριακΠρόσκληση προς τις πρυτανικές Αρχές και τους διοικητικούς υπαλλήλους των
ΑΕΙ να προσέλθουν, ήδη από την Παρασκευή, σε διάλογο απηύθυνε ο
υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τονίζοντας πάντως πως «ο
διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση
της ελληνικής κοινωνίας».

Η πρόσκληση του υπουργού Παιδείας ήρθε
λίγο μετά τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων κατάταξης υπαλλήλων προς
διαθεσιμότητα για το προσωπικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
Θεσσαλονίκηςού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων Πατρών, Ιωαννίνων, Κρήτης, Θεσσαλίας και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι τελικοί πίνακες κατάταξης, όπως εκδόθηκαν από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο και παρελήφθησαν από το ΑΣΕΠ, αναρτώνται κατά τα προβλεπόμενα και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και στον οικείο πίνακα ανακοινώσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με την εξέλιξη αυτή «ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μετά την απογραφή τους, τη μοριοδότηση από τον ΑΣΕΠ, και την απόφαση του τριμελούς ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου», όπως σημειώνει ο υπουργός Παιδείας.

«Καλώ αύριο τις Πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμουν στην διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν.

»Καλώ επίσης σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην διαθεσιμότητα, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαϊδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσότερων σε φορείς του δημοσίου.

»Ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει ο κ. Αρβανιτόπουλος.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook