Άμορφη μάζα ή απλώς εκκεντρικό; Ότι και να πεις για το Youabian Puma αδυνατεί να περιγράψει την εμφάνιση αυτής της περίεργης κατασκευής που έκανε την επίσημη εμφάνισή της στο L.A. Auto Show. Ή να δικαιολογήσει το $1,1 εκατ. που κοστίζει.

Καμπύλες παντού, ογκώδη φτερά και θηριώδεις τροχοί δίνουν μια πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση στο Youabian Puma. Οι διαστάσεις του προκαλούν δέος.

Το μεταξόνιό του είναι μεγαλύτερο από το μήκος ενός σύγχρονου supermini, αφού φτάνει τα 4,15 m. Μαζί με το μήκος λιμουζίνας (6,1 m) και το πλάτος που φτάνει τα 2,36 m, καλύτερα να κινείσαι μόνο σε φαρδιές, κεντρικές οδικές αρτηρίες με δαύτο. Παρ\’ όλα αυτά ο χώρος για το εσωτερικό φαίνεται πολύ περιορισμένος, ειδικά για τους πίσω.

\"\"

Κάτω από το καπό του, μπορεί το πίσω αλλά δεν είναι και σίγουρο, βρίσκεται ένας 7λιτρος V8 από Chevrolet Corvette που αποδίδει 505 PS και 64,8 kgm. Στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων, ενώ ο δημιουργός του Youabian Puma ισχυρίζεται ότι για το 0-100 km/h χρειάζεται 5,9’’. Αλήθεια!

\"\"

Οι πιο παρατηρητικοί ίσως έχουν προσέξει ότι τα εμπρός φώτα του Youabian Puma προέρχονται από Volvo S40/V50. Τα πίσω θα τα αναγνωρίσουν μόνο οι γνώστες των μοντέλων της αμερικανικής αγοράς, αφού κανονικά τοποθετούνται στο SUV Buick Enclave. Αυτό το έργο τέχνης λοιπόν τιμολογείται $1,1 εκατ. (€820.000).

Βλέποντας το Youabian Puma εύκολα παραφράζεις το γνωστό ανέκδοτο και σκέφτεσαι ότι αν ποτέ το δουν σταματημένο σε κάποια παραλιακή λεωφόρο του L.A. ή του Miami οι άνθρωποι της Greenpeace θα σπεύσουν να το σπρώξουν προς τη θάλασσα, σαν κάποιο άγνωστο κήτος υπό εξαφάνιση…

drive.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook