Την ανάγκη κοινής στρατηγικής για την προβολή της χώρας ως «αυτονόητη προϋπόθεση για να αναπτυχθεί σωστά η κάθε περιφέρεια, να αναπτυχθεί σωστά ολόκληρη η Ελλάδα», υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, εγκαινιάζοντας την 29η Διεθνή Εκθεση Τουρισμού Philoxenia την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Η υπουργός εστιάζοντας στη συλλογική προσπάθεια «για ένα καλύτερο 2014», χαρακτήρισε τη διοργάνωση ένα «τουριστικό Φόρουμ με διεθνή ακτινοβολία» και επισήμανε την παρουσία της Ρωσίας και του αναπληρωτή επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού κ. Evgeniy Pisarevskiy, με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

«Μετά από πολλά χρόνια απουσίας, το Ρωσικό περίπτερο σηματοδοτεί μια νέα σελίδα στις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών», τόνισε και πρόσθεσε ότι «σύντομα τα αποτελέσματα αυτής της παρουσίας θα είναι ορατά σε όλους».
Αναφερόμενη στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ένας σημαντικός προορισμός «city break», τονίζοντας ότι σχεδιάζονται ειδικές δράσεις για την προβολή της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας, με αιχμή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Διαδίκτυο.

Εστιάζοντας στην τουρκική αγορά, ανακοίνωσε την απόφαση του υπουργείου Τουρισμού για ίδρυση γραφείου Τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από την Τουρκία προς τη Βόρεια Ελλάδα.

«Οχημα» για την επίτευξη των στόχων είναι το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, το οποίο στηρίζεται στο νόμο 4179/13, στο χωροταξικό του τουρισμού, στο νέο ΕΣΠΑ και στη στοχευμένη επικοινωνιακή στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Νωρίτερα, η υπουργός στάθηκε στην ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων, μιλώντας στο συνέδριο Capital + Vision, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για τη διατήρηση της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού και την επόμενη χρονιά, με βάση τα ελπιδοφόρα μηνύματα.

Η ίδια ανέδειξε τους τομείς της κρουαζιέρας και του τουρισμού σκαφών αναψυχής, του ιατρικού τουρισμού, για τον οποίο δήλωσε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση με το υπουργείο υγείας, καθώς και του επαγγελματικού τουρισμού, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι η κυρία Κεφαλογιάννη το πρωί της Πέμπτης ήλθε στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη, για λίγες ώρες, προκειμένου να συναντηθεί με την Αμερικανίδα υπουργό Εμπορίου κυρία Πέννυ Πρίτζκερ.

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook