Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της εκτέλεσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αφήνουν τους πάντες με το στόμα ανοιχτό κυρίως για τους τρόπους με τους οποίους εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε η αμερικανική επιχείρηση.

Την ίδια ώρα ολόκληρος ο πλανήτης τελεί εν αναμονή των φωτογραφιών του πτώματος του Οσάμα Μπιν Λάντεν: πολλοί θέλουν να πειστούν ότι όλα έγιναν όπως λένε οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα γιατί είναι πολύ σκληρές. Υπάρχει επίσης φωτογραφία του ηγέτη της Αλ Κάιντα, τυλιγμένου σε λευκό σάβανο, λίγο πριν τον ρίξουν στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα από τη γέφυρα του αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson.

\"\"

Σήμερα το φως της δημοσιότητας βλέπουν φωτογραφίες που δείχνουν τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την υπουργό Εξωτερικών (σοκαρισμένη) Χίλαρι Κλίντον και άλλους επιτελείς να παρακολουθούν μέσω κάμερας live την εκτέλεση του Μπιν Λάντεν. Επίσης κυκλοφορεί φωτογραφία από το δωμάτιο μέσα στο οποίο πυροβολήθηκε ο Μπιν Λάντεν, με τα αίματα να φαίνονται στο πάτωμα, μπροστά από ένα κρεβάτι.

Πάντως οι Αμερικανοί σχεδόν όσο πανηγυρίζουν για τον θάνατο του πιο μισητού ανθρώπου στις ΗΠΑ, άλλο τόσο επιχαίρουν για την απόκτηση του ηλεκτρονικού του αρχείου. Σκληροί δίσκοι, υπολογιστές, δισκέτες και ηλεκτρονικά δεδομένα κατασχέθηκαν και έχουν μεταφερθεί σε μυστική τοποθεσία στο Αφγανιστάν όπου εξετάζονται από εκατοντάδες αμερικανούς ειδικούς.

Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν συνεχώς λεπτομέρειες από την αμερικανική επιχείρηση.

\"\"

Όταν οι κομάντος εισέβαλαν στο κτήριο, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κοιμόταν στον τρίτο όροφο. Οι άντρες των ειδικών δυνάμεων κινήθηκαν πολύ γρήγορα και όταν έφτασαν στο υπνοδωμάτιο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, η αντίσταση από τον στόχο τους διήρκεσε μόνο μερικά δευτερόλεπτα, πριν μία μοιραία σφαίρα τον βρει στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το πλάνο, η αποστολή έπρεπε να ολοκληρωθεί σε 30 λεπτά, τελικά όμως διήρκεσε 38. Ο αριθμός αυτός θεωρείται μεγάλη επιτυχία ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι ένα από τα δύο ελικόπτερα με τα οποία μπήκαν στον περίβολο της έπαυλης παρουσίασε σοβαρό μηχανικό πρόβλημα. Ο χειριστής πραγματοποίησε προσγείωση ανάγκης, ενώ μόλις αποβιβάστηκαν οι κομάντος του έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια ήρθε ένα άλλο που ήταν stand by για να τους παραλάβει. Οι κομάντος που έλαβαν μέρος στην εκτέλεση είχαν ενημερωθεί για την επιχείρηση πριν από λίγες εβδομάδες. Όταν ο επικεφαλής τους, τους είπε ότι «νομίζουμε ότι βρήκαμε τον Μπιν Λάντεν και εσείς θα πρέπει να τον σκοτώσετε» εκείνοι αμέσως ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς». Όσο για το σήμα που έστειλαν μόλις εκτέλεσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα; Ήταν μόνο μία λέξη: Τζερόνιμο.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook