Την ίδρυση γραφείου του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την προσέλκυση τούρκων τουριστών προς τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, εγκαινιάζοντας την 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia».

Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική παρουσίαση του ελληνικού τουρισμού, με έμφαση στο city break, ενώ, όπως έκανε γνωστό, θα υπάρξει η δυνατότητα διμερών συναντήσεων, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού των δύο χωρών,αλλά και μεταξύ επιχειρηματιών του κλάδου.

Η ίδια έκανε λόγο για συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Θεσσαλονίκη, με στόχο να καταστεί σημαντικός προορισμός καθώς όπως είπε διαθέτει ισχυρό «brand name» που μπορεί κάλλιστα να την καταστήσει πόλο έλξης για μεγάλες τουριστικές αγορές, ενώ με ιδιαίτερη ευκολία οι ξένοι επισκέπτες μπορεί να έρθουν στην πόλη για ένα Σαββατοκύριακο ή για επισκέψεις στην ευρύτερη περιφέρεια.

«Σε αυτόν το φιλόδοξο στόχο που θέτουμε, χρειάζεται η συστράτευση όλων. Υπουργείου Τουρισμού, Περιφέρειες, δήμοι, ιδιωτικός τομέας, όλοι μαζί να αποκτήσουμε κοινό βηματισμό για να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας» επισήμανε η υπουργός Τουρισμού.

Η κ. Κεφαλογιάννη επανέλαβε ότι η φετινή χρονιά η κλείνει με θετικό πρόσημο και χαρακτήρισε τον τουρισμό δυναμικό κλάδο που μπορεί να προσφέρει τεράστια οφέλη σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Επιπλέον τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού αναπτύσσει τις δράσεις του, «επενδύοντας» στο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, που στηρίζεται, όπως επισήμανε, στις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις (Ν.4179/13), στο χωροταξικό του τουρισμού, στο νέο ΕΣΠΑ και στη στοχευμένη επικοινωνιακή στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Σημειώνεται ότι 29η Philoxenia, η πρώτη που διοργανώνεται από την ενοποιημένη εταιρεία (ΔΕΘ -Helexpo) και είναι μεγαλύτερη κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, από άποψη στεγασμένων χώρων.

Φιλοξενεί 235 εκθέτες (150 άμεσους και 85 έμμεσους) και σημαντικές εθνικές συμμετοχές, όπως αυτές της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Αργεντινής.

Στην έκθεση θα βρεθούν περίπου 100 προσκεκλημένοι αγοραστές (hosted buyers) από 35 χώρες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πάνω από 1.050 ραντεβού με εκθέτες, ενώ και μεμονωμένες επιχειρηματικές αποστολές θα επισκεφθούν για τον ίδιο σκοπό στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και από τις αραβικές αγορές, γεγονός που αποτυπώνεται και στην παρουσία της Qatar Airways, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατανομή των εκθετών και των hosted buyers, από άποψη κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται. Το 39% είναι διοργανωτές εκδηλώσεων, το 34% τουριστικοί πράκτορες, το 30% ταξιδιωτικά γραφεία χονδρικής (wholesaler) και το 29% ταξιδιωτικά γραφεία λιανικής (retailer).

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή και για το κοινό το Σάββατο από τις 3 μέχρι τις 6 και την Κυριακή μεταξύ 11.00-18.00, με εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ, ενώ την Παρασκευή θα είναι ανοιχτή μόνο για τους εμπορικούς επισκέπτες.

naftemporiki.gr από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook