Το αβοκάντο είναι ένα πολύ νόστιμο εξωτικό φρούτο που προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό αλλά και στην εξωτερική μας εμφάνιση. Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής αλλά και οι ιθαγενείς των εξωτικών νησιών γνωρίζουν πολύ καλά από την αρχαία τους παράδοση, τα μυστικά και τις ευεργετικές ιδιότητες του φρούτου.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, χλωροφύλλη, κάλιο, φυτικές ίνες καθώς και είναι καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών.

Συμπεριλάβετε το αβοκάντο στην διατροφή σας για να ενισχύσετε την υγεία του οργανισμού, των μαλλιών και του δέρματος. Επίσης, το φρούτο αυτό είναι αρκετά χορταστικό, τα καλά λιπαρά του προσφέρουν την αίσθηση του κορεσμού με αποτέλεσμα την αποφυγή υπερκατανάλωσης τροφών.

Συμπεριλάβετε το αβοκάντο στην ρουτίνα ομορφιάς σας, χρησιμοποιήστε το σε μάσκες προσώπου και μαλλιών για εντατική περιποίηση, πλούσια ενυδάτωση, ισχυρή αντιγηραντική δράση, λάμψη και νεανική όψη. Επίσης, το αβοκάντο έχει καταπραϋντική και επουλωτική δράση κατά των ερεθισμών του δέρματος, των εγκαυμάτων και μικρών τραυμάτων.

Extra tip:
Και στη διατροφή αλλά και στην περιποίηση μαλλιών και δέρματος, το αβοκάντο πρέπει να είναι αρκετά ώριμο και μαλακό.

jenny.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook