Επιστολή προς τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο Ηρακλείου και του Βουλευτές απέστειλε η ΟΕΒΕΝΗ με θέμα την συγχώνευση των καταστημάτων ΙΚΑ Ηρακλείου και Νέας Αλικαρνασσού.

Η επιστολή αναφέρει:

\”Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η) πληροφορείται την πρόθεση του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση αλλά και του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Σπυρόπουλου να κλείσουν το κατάστημα του ΙΚΑ Ηρακλείου και να συγχωνευόσουν τις υπηρεσίες του με εκείνου της Νέα Αλικαρνασσού.

Η πρόθεση αυτή μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη επειδή η αρχική εξαγγελία αναφερόταν στο ακριβώς αντίστροφο και επειδή μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας ( ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι ) θα αναγκαστούν να χρησιμοποιούν 4 συνολικά λεωφορεία για τη μετακίνηση τους προς και από την Αλικαρνασσό.

Παραβλέπεται δε, το γεγονός ότι το κατάστημα του ΙΚΑ Ηρακλείου στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο ενώ για εκείνο της Νέας Αλικαρνασσού καταβάλλεται υψηλό μηνιαίο μίσθωμα.

Φοβούμαστε ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν διαφυλάσσονται τα συμφέροντα του δημοσίου (καταβολή υψηλού ενοικίου), δεν εξυπηρετείται μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας (χρήση 4ων λεωφορείων) και στερείται από το κέντρο της πόλης, άρα και των σε αυτό δραστηριοποιούμενων επιχειρήσεων, η δυναμική η οποία δημιουργείται με την κάθοδο των ασφαλισμένων στο κέντρο.

Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε για την άμεση και με κάθε δυνατό και κατάλληλο τρόπο παρέμβαση σας, προκειμένου να μην κλείσει το κατάστημα του ΙΚΑ Ηρακλείου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook