Παράταση της προθεσμίας καταβολής της έκτακτης εισφοράς έως τα τέλη Φεβρουαρίου ζήτησε σήμερα , Παρασκευή, από το υπουργείο Οικονομικών η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών με την οποία μεταφέρει τις έντονες διαμαρτυρίες εμπορικών επιχειρήσεων από όλη τη χώρα για την έκτακτη εισφορά.

Όπως αναφέρει, η εν λόγω εισφορά έχει καταστεί ένα τακτικό και σχεδόν μόνιμο εισπρακτικό βάρος για τον επιχειρηματικό κόσμο. και λειτουργεί στο πλαίσιο της διαρκούς «δαιμονοποίησης» του επιχειρηματικού κέρδους.

Στην επιστολή αναφέρεται πως η υποχρέωση καταβολής της πρώτης δόσης μέχρι την 31η Ιανουαρίου, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα ρευστότητας στις επιχειρήσεις, προσθέτοντας ένα ακόμα βάρος στο ήδη υπάρχον πρόβλημα της έλλειψης χρημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ενώ σημειώνει την αδυναμία των εμπόρων να ανταποκριθούν στην απαίτηση της εισφοράς, καθώς οι έμποροι πρέπει να συγκεντρώσουν ένα σημαντικό ποσό και να το καταβάλλουν άμεσα.

Για το λόγο αυτό, η ΕΣΕΕ ζητεί την παράταση της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, αντί της 31ης Ιανουαρίου και την αποπληρωμή της εισφοράς σε μεγαλύτερο αριθμό δόσεων από τον ισχύοντα των 12 δόσεων, με αντίστοιχη μείωση του ελάχιστου ποσού μηνιαίας καταβολής των 1.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook