Μια έκρηξη σε έναν πετρελαιαγωγό στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους στο ανατολικό τμήμα της Κίνας, μιας χώρας η οποία βυθίζεται πολύ συχνά στο πένθος εξαιτίας των βιομηχανικών δυστυχημάτων, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό που έδωσαν στην δημοσιότητα οι αρχές σήμερα.
Η έκρηξη στο λιμάνι της πόλης Τσίνγκνταο ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και το ωστικό κύμα αναποδογύρισε οχήματα και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε οδικούς άξονες, σύμφωνα με φωτογραφίες οι οποίες αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.
Είχε αναφερθεί μια διαρροή στον πετρελαιαγωγό αυτό, ο οποίος πιστεύεται πως ανήκει στην κινεζική εταιρεία-κολοσσό του τομέα των υδρογονανθράκων Sinopec, πολλές ώρες πριν από την καταστροφή.
Η έκρηξη σημειώθηκε την στιγμή κατά την οποία εργάτες προσπαθούσαν να σταματήσουν την διαρροή αυτή, όπως ανέφεραν οι αρχές στην Τσίνγκνταο, μια πόλη στην επαρχία Σαντόνγκ, σε ανακοίνωσή τους.
Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, το δυστύχημα προκάλεσε το θάνατο 22 ανθρώπων, αλλά ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί διότι ο αριθμός των τραυματιών δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Τα βιομηχανικά δυστυχήματα είναι μυριάδες στην Κίνα και συχνά συμβαίνουν λόγω της παραβίασης των κανονισμών ασφαλείας. Τα εργατικά δυστυχήματα στοίχισαν τη ζωή σε 28.000 ανθρώπους τους πρώτους έξι μήνες του 2013, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Πιστεύεται πάντως από συνδικαλιστές και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η πραγματική έκταση των βιομηχανικών δυστυχημάτων συγκαλύπτεται στην Κίνα.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook