Σε μια καταγγελία που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον προχώρησε αναγνώστης του Flashnews.gr, αναφορικά με την ασφάλιση του αυτοκινήτου του.

Όπως κατήγγειλε, ο ασφαλιστής του, συνεργάτης μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας, του είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητο όμως ποτέ δεν έλαβε τα αποδεικτικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα ο 33χρονος άνδρας ζει στο εξωτερικό, όμως διατηρεί στο Ηράκλειο και ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, το οποίο χρησιμοποιεί μόνο τις περιόδους που βρίσκεται στην Κρήτη (λίγες εβδομάδες το χρόνο).

Ο ασφαλιστής το ασφάλισε, πληρώθηκε, όμως πέραν της προσωρινής ασφάλειας δεν έλαβε κανένα άλλο χαρτί που να πιστοποιεί πως το αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο.

\”Όταν ολοκληρώθηκε το εξάμηνο και δεν ήρθε χαρτί ανανέωσης από την εταιρεία, προβληματίστηκα. Τότε ζήτησα επίμονα χαρτιά που να πιστοποιούν πως το όχημα ήταν ασφαλισμένο. Δεν έλαβα όμως ποτέ τίποτα.

Ο συνεργάτης της ασφαλιστικής πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στην εταιρεία και όταν διαπίστωσε πως τον είχα πάρει χαμπάρι, μου επέστρεψε τα χρήματα, προσπαθώντας να με πείσει πως εκείνος δεν ευθυνόταν\” και συνεχίζει \”πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά της εταιρείας, από τα οποία μου επιβεβαίωσαν πως το αυτοκίνητο, ουδέποτε είχε ασφαλιστεί\”.

Προφανώς ο…πονηρός ασφαλιστής πόνταρε στην απουσία του 33χρονου από την Ελλάδα και στο γεγονός πως στο αυτοκίνητο θα έμενε αμετακίνητο για μεγάλο διάστημα, άρα το ρίσκο θα ήταν μικρό.

\”Αν είχα κάποιο ατύχημα στο μικρό διάστημα που το κυκλοφόρησα, τι θα γινόταν; Ποιος θα με κάλυπτε;\” αναρωτιέται σήμερα το θύμα, ο οποίος εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε τέτοια κρούσματα.

\”Τον ασφαλιστή τον γνώριζα και του είχα εμπιστοσύνη. Άρα δεν ξέρουμε από που θα την πάθουμε και πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί\” καταλήγει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook