Η αφοσίωσή του για τις πολιτικές ελευθερίες μαγνήτισε μια μεγάλη ομάδα οπαδών που τον ακολουθούν πιστά. Μιλάει για ελευθερία, ισότητα και για αλληλεγγύη των λαών. Τότε γιατί τα Αμερικανικά Μέσα έχουν κατατάξει τον 25χρονο Κόντι Γουίλσον ως έναν από τους 15 πιο επικίνδυνους ανθρώπους του κόσμου; Ισως γιατί κατάφερε και κατασκεύασε όπλο που ο καθένας μπορεί να κατεβάσει από τον υπολογιστή και να το «κατασκευάσει» σε 3D εκτυπωτή.

Η βρετανική εφημερίδα Independent αφιερώνει το πρώτο της θέμα στον νεαρό τεξανό με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στο Λονδίνο με ένα νέο σκοπό: να αμφισβητήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Καθοδηγούμενος από μια ακραία φιλελεύθερη φιλοσοφία, ο 25χρονος έχει ήδη εξασφαλίσει φήμη για το όραμά του να βάλει δηλαδή ένα όπλο στα χέρια οποιουδήποτε το θελήσει -και που διαθέτει φυσικά μερικές εκατοντάδες λίρες. Η διαδικτυακή εφαρμογή για το όπλο-το Liberator-έχει ήδη βρει ανταπόκριση από τουλάχιστον 100.000 άτομα, όσα και τα download, ήδη από τον περασμένο Μάιο οπότε και δόθηκε προς χρήση.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας έχουν προειδοποιήσει ότι το όπλο είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουν, σε μια προσπάθεια να μειώσουν την οπλοκατοχή για την αντιμετώπιση του εγκλήματος στη Βρετανία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μάλιστα προχώρησε σε νομικές ενέργειες για την αποτροπή του οργανισμού του -Defense Distributed- να συνεχίσει να διαδίδει τα σχέδια.

Ο Γουίλσον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, χλεύασε το γεγονός ότι φιγουράρει στην 14η θέση, μια θέση κάτω από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάλ αλ Ασαντ, με τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους του πλανήτη λέγοντας ότι η φιλοσοφία του τοποθετεί την ατομική ελευθερία πάνω από τις προσπάθειες για τον έλεγχο των όπλων.

«Να που τα συμφέροντα για την προστασία των ελευθεριών ξεπέρασε το γεγονός ότι άσχημα πράγματα μπορούν να συμβούν: Είναι ένας απλός υπολογισμός που για μένα αξίζει τον κόπο», ήταν η απάντηση του νεαρού.

 

\"\"

 

\"\"

\"\"

 

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook