Σκληραίνουν τη στάση τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου της Αθήνας, που αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη και κάλεσαν την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη διαθεσιμότητα.

Κλειστό για τουλάχιστον ακόμη δυο μέρες θα παραμείνει το πανεπιστήμιο της Αθήνας αφού οι διοικητικού υπάλληλοι του Ιδρύματος που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία.

Αρνήθηκαν παράλληλα να παραστούν στο ραντεβού (που ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας), διαμηνύοντας πως αν ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θέλει διάλογο, να αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Η νέα απεργία αποφασίστηκε στη συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων που γίνεται στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου και ενώ απ’ έξω βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση φοιτητών που ζητούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

Την απόφαση για απεργία ανακοίνωσε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του συμβουλίου των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου της Αθήνας, που κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, πως από τη μια καλεί σε διάλογο του πρυτάνεις των πανεπιστημίων και από την άλλη τους λοιδορεί. «Οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν παράνομες τις απεργίες, έχουν σκοπιμότητα», πρόσθεσε.

Με αγωνία αναμένεται τώρα και η απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, με τη συνεδρίαση να βρίσκεται σε εξέλιξη.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook