Σημαντική συνάντηση-συνεργασία είχε στην Αθήνα στα γραφεία της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) οι Περιφερειάρχες εκπρόσωποι των Περιφερειαρχών Γιάννης Σγουρός Σταύρος Αρναουτάκης Απόστολος Κατσιφάρας με τον επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών και Πρωθυπουργό της Γερμανόφωνης Κοινότητας του Βελγίου Karl – Heinz Lambertz και τα στελέχη της Επιτροπής των Περιφερειών Όλγα Φωτεινού και Chiara Malagodi.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν της Ελληνικές Περιφέρειες, οι συνέπειες της Ευρωπαϊκής κρίσης, η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ αλλά και η προετοιμασία της 6ης Διάσκεψης Κορυφής των Περιφερειών και Δήμων της Ευρώπης που θα γίνει στην Αθήνα στις 6-8 Μαρτίου 2014 στο πλαίσιο της 6μηνης Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Διάσκεψη, όπως έγινε γνωστό, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 800 αξιωματούχοι Περιφερειών και Δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα Πρόεδροι των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, Ευρωπαίοι Επίτροποι, οι ηγεσίες όλων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, κ.α.

Στόχος της Διάσκεψης είναι ο απολογισμός των προσπαθειών οικονομικής ανάκαμψης των Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Δήμων, η πρόοδος της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», και η διεξαγωγή διαλόγου για το μέλλον της ΕΕ. Φιλοδοξία της πρώτης συνεδρίας, την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, να συνεισφέρει στην αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Περιφέρεια.

H ελληνική αντιπροσωπεία ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών για τα θέματα που απασχολούν τις Ελληνικές Περιφέρειες, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο αλλά και την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook