Οι τρεις γυναίκες που ζούσαν σε καθεστώς δουλείας σε ένα σπίτι του Λονδίνου επί τουλάχιστον 30 χρόνια, ξυλοκοπούνταν από το ζευγάρι που τις κρατούσε αιχμάλωτες, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

Οι τρεις γυναίκες διασώθηκαν χάρη στην επέμβαση μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης και οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα και μία γυναίκα, 67 ετών και οι δύο, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι με εγγύηση.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο αστυνομικός διευθυντής Στιβ Ροντχάουζ είπε ότι οι γυναίκες ξυλοκοπούνταν και ελέγχονταν ψυχικά από τους δεσμώτες τους.

\”Αυτό που αντικρίζουμε είναι μια περίπλοκη και συνταρακτική εικόνα συναισθηματικού ελέγχου επί πολλά χρόνια\”, είπε.

Σύμφωνα με τις αρχές το ζευγάρι των 67χρονων είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο αφού είχαν συλληφθεί και οι δύο ξανά πριν από σχεδόν σαράντα χρόνια, τη δεκαετία του 1970.

Η αστυνομία ωστόσο απέφυγε να αποκαλύψει τους λόγους.

Ο Ροντχάουζ είπε ότι οι τρεις γυναίκες, μια 30χρονη Βρετανίδα, μια 69χρονη Μαλαισιανή και μια 57χρονη Ιρλανδή, δεν ήταν θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί επίσης να συνδέεται η υπόθεση αυτή με κάποια εγκληματική οργάνωση. Η έρευνα αναμένεται ότι θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είχε χαρακτηρίσει \”εντελώς αποκρουστική\” την υπόθεση αυτή.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook