Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ρόδος από την κακοκαιρία που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Οι δρόμοι στο νησί έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ πολλά χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές,.

Τα ποτάμια και τα ρέματα ξεχείλισαν,ενώ,όπως αποκάλυψε στο newpost ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, τρεις άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του Κρεμαστινού ποταμού και διασώθηκαν από τους πυροσβέστες.

«Αυτή τη στιγμή όλα τα συνεργεία του δήμου και άνδρες της πυροσβεστικής ερευνούν αν, σε κάποια από τα δεκάδες αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους, υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί ή επιβάτες».

Μέχρι και τις επτά το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχτεί περισσότερες από 130 κλήσεις για να επέμβει, είτε σε σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν, είτε να απεκλωβίσει οδηγούς και επιβάτες από αυτοκίνητα, είτε να απομακρύνει κομμένους κορμούς δένδρων.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η πυροσβεστική απεγκλώβισε δύο άτομα από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή του ποταμού της Κρεμαστής.

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, ότι στον δρόμο από την Κρεμαστή προς Παστίδα, ένα ακόμα αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί εξαιτίας της ορμής των νερών που κατέβαζε ο δρόμος. Απεγκλωβίστηκαν οι τρεις επιβάτες.

Νεαρή κοπέλα παρασύρθηκε από χείμαρρο στον Αρχάγγελο

Νεαρή κοπέλα παρασύρθηκε στον Αρχάγγελο Ρόδου απο ορμητικά νερά , έγκαιρη ήταν η παρέμβαση απο την πυροσβεστική και γλίτωσε απο τον κίνδυνο .

Πυροσβεστικά οχήματα απομακρύνουν νερά απο πλημμυρισμένα καταστήματα και σπίτια , ακόμα και το Α.Τ Αρχαγγέλου πλημμύρισε .

Η βροχή αυτή την ώρα έχει κοπάσει , δίνοντας μια ανάσα στα συνεργεία πυροσβεστικής και δήμου αλλά και των εθελοντών να προσφέρουν βοήθεια .

Έντονη χαλαζόπτωση επίσης σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι η οδός Ηρακλειδών, στο κέντρο της πόλης, έχει μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι με ύψος νερού που ίσως ξεπερνά και το μισό μέτρο. Στο δρόμο βρίσκονται ακινητοποιημένα δεκάδες οχήματα, ενώ αρκετά απο αυτά έχουν παρασυρθεί από τη βροχή, στην οδό Ιερού Λόχου.

«Κατέρρευσε» βουνό στο Μάσσαρι

Κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε στο χωριό Μάσσάρι προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στον κεντρικό δρόμο. Αποκλεισμένο παραμένει το χωριό.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook