Προετοιμάζονται οι αγρότες της Κρήτης για το μεγάλο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται να γίνει την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των ακινήτων έξω από την Βουλή.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στο Ηράκλειο στις 12:00 το μεσημέρι, θα γίνει σύσκεψη με όλους τους συνεταιριστικούς και συνδικαλιστικούς φορείς των αγροτών της Κρήτης.

“Θεωρώ ότι θα υπάρξει ένα άλλο πετυχημένο συλλαλητήριο, όπως αυτό της Κρήτης, που έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση για την μη φορολόγηση του εργαλείου δουλειάς του αγρότη που είναι το χωράφι του.

Το κλίμα είναι αισιόδοξο, παρότι υπάρχει βαθμός δυσκολίας αυτή την περίοδο για μετάβαση των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα.

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Κρήτη ένα τέτοιο μεγαλειώδες παγκρήτιο συλλαλητήριο που ταρακούνησε τον αγροτικό κόσμο όλης της Ελλάδας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης τονίζουν σε κάθε τόνο ότι: «η φορολόγηση των αγροτεμαχίων που προωθεί η Κυβέρνηση θα είναι η ταφόπλακα του αγροτικού κόσμου.

Δεν μπορεί να φορολογείται το εργαλείο δουλειάς του αγρότη που είναι το χωράφι. Είναι μοναδική περίπτωση και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο ο αγρότης δεν θα εισπράττει την επιδότηση του, αφού το κράτος θα αδειάζει τον τραπεζικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση των χρεωμένων φόρων από το Υπουργείο Οικονομικών».

Στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στο Ηράκλειο, θα εξεταστούν προτάσεις για την διοργάνωση του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, ενστάσεις και προβληματισμοί ώστε οι αγρότες της Κρήτης να δώσουν ένα ηχηρό παρών μαζί με τους αγρότες όλης ης χώρας στο συλλαλητήριο έξω από την Βουλή την ημέρα που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Σύσκεψη στην ΠΑΣΕΓΕΣ

Την περασμένη Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στη σύσκεψη που συγκάλεσε το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ με συνεταιριστές και συνδικαλιστές του αγροτικού χώρου και από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα, είχε θέμα συζήτησης την φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Από την Κρήτη πήραν μέρος ο Νίκος Χανιωτάκης από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, ο πρόεδρος και ταμίας της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης και Μιχάλης Καμπιτάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων «Ενότητα» Γιώργος Μπικάκης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης και ο πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γιώργος Γωνιωτάκης.

Από την υπόλοιπη Ελλάδα συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών φορέων από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Από την Βόρειο Ελλάδα δεν μετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών.

Στη σύσκεψη εκλέχθηκε συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου το οποίο ανέλαβε να ενημερώσει τους αγροτικούς φορείς της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και της υπόλοιπης βορείου Ελλάδας.

 Η επιτροπή αγώνα θα συγκληθεί και πάλι στην Αθήνα στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ την ερχόμενη Πέμπτη για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να εξετάσει τις λεπτομέρειες του συλλαλητηρίου.

του Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη