«Υπάρχουν κίνδυνοι (δημοσιονομικού εκτροχιασμού) για όλες τις χώρες δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι ορισμένα κράτη θα πρέπει να κάνουν περισσότερα.

«Θα έχουμε, ελπίζω, έναν συνετό διάλογο για το ζήτημα αυτό σήμερα», πρόσθεσε, καθώς οι υπουργοί συζητούν από το απόγευμα σχετικά με τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της ευρωζώνης οι οποίοι υποβλήθηκαν για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έκανε σχετικές παρατηρήσεις και προτάσεις.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή η Κομισιόν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Γαλλίας, αλλά έκρινε ότι η χώρα αυτή δεν έχει περιθώρια ελιγμών σε περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους την επόμενη χρονιά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Γαλλίας, ο Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

«Μένει να δούμε εάν η Γαλλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η χώρα έχει διορία έως και το 2015 για να το πράξει. Αυτό το οποίο έχει αποφασιστεί στο Παρίσι ως τώρα ξεκάθαρα δεν επαρκεί. Είναι προφανές ότι η Γαλλία οφείλει να κάνει περισσότερα», επέμεινε.

Η Γαλλία έχει λάβει από τις Βρυξέλλες παράταση της προθεσμία, έως το 2015, για να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της. Σε αντάλλαγμα καλείται να θέσει σε εφαρμογή σειρά μεταρρυθμίσεων, ιδίως σε ό,τι αφορά τα πεδία των συντάξεων και της εργασίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook