Η Super League διοργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο στην Αθήνα, στο οποίο συμμετείχε και ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΠΑΕ Πλατανιάς Γιάννης Σφυράκης.
Η σχετική ενημέρωση από την \”ερυθρόλευκη\” ΠΑΕ:
\”Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων κ. Γιάννης Σφυράκης συμμετείχε στο επιμορφωτικό σεμινάριο, το οποίο διοργάνωσε χθες στην Αθήνα η Super League σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ). Στο σεμινάριο συμμετείχαν ιατρικά επιτελεία ομάδων που απαρτίζουν την κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας. Το προσεχές διάστημα θα υλοποιηθεί αντίστοιχο και στη Θεσσαλονίκη για τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Super League κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε τα εξής: «Η πρωτοβουλία αυτή της Super League σε συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ αποσκοπεί στην επιμόρφωση των ιατρικών επιτελείων των Π.Α.Ε. – μελών της Super League, έτσι ώστε στη συνέχεια να ενημερωθούν και οι ποδοσφαιριστές. Στο πλαίσιο της συστηματικής αυτής συνεργασίας, προσβλέπουμε σε τακτική συνδιοργάνωση τέτοιων σεμιναρίων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η πληρέστερη ενημέρωση όλων σε θέματα που άπτονται της καταπολέμησης του ντόπινγκ».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ, καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΕΚΠΑ κα Χαρά Σπηλιοπούλου, αφού σημείωσε ότι η συνεργασία με τη Super League είναι σε εξαιρετικό επίπεδο, συμπλήρωσε τα ακόλουθα: «Σε επίπεδο αντιντόπινγκ το πρωτάθλημα της Super League είναι από τα πιο καθαρά στην Ευρώπη. Τακτικοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι που πραγματοποιεί το ΕΣΚΑΝ τόσο τις ημέρες των αγώνων, όσο και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, διασφαλίζουν ότι η καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης αποτελεί βασική προτεραιότητα της Super League και το ΕΣΚΑΝ είναι σε θέση να πραγματοποιεί όλους τους απαιτούμενους ελέγχους».

Τη Super League εκπροσώπησε τόσο ο πρόεδρος κ. Γιάννης Μώραλης, όσο και ο γενικός διευθυντής κ. Μιχάλης Αναγνώστου. Από πλευράς ΕΣΚΑΝ, εκτός από την πρόεδρο κα Σπηλιοπούλου, παρευρέθηκαν και οι: κα Αθανασία Σμυρνιώτου, αντιπρόεδρος ΕΣΚΑΝ, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ΕΚΠΑ, ο κ. Μάριος – Δανιήλ Παπαλουκάς, μέλος ΕΣΚΑΝ, δικηγόρος, αναπληρωτής καθηγητής Αθλητικού Δικαίου, ο κ. Νικόλαος Σιταράς, μέλος ΕΣΚΑΝ, καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, διευθυντής Εργαστηρίου Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ καθώς και δειγματολήπτες του ΕΣΚΑΝ.

Τον ΠΣΑΠ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Σάκης Δημόπουλος και ο γενικός γραμματέας κ. Κώστας Πούλιος, ενώ από τα ιατρικά επιτελεία των ομάδων έδωσαν το παρών οι κ.κ. Γιάννης Σφυράκης (Πλατανιάς), Δημήτρης Βαρβαγιάννης (Καλλονή), Γιώργος Στεφανουδάκης (ΟΦΗ), Ιωσήφ Χριστοφοράκης (Εργοτέλης), Πέτρος Καπράλος (Ατρόμητος), Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), Ανδρέας Καραγιάννης (Απόλλων Σμύρνης) και Παναγιώτης Κουλουμέντας (Παναθηναϊκός).\”

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook