Ανείπωτη τραγωδία στη Ρόδο, έπειτα από τη σφοδρή κακοκαιρία που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί.

Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή σε κοίτη χειμάρρου γέφυρα Μαριτσών, την ώρα που δύο ακόμη άτομα αγνοούνται. Σε κατάσταση έκακτης ανάγκης το νησί.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική της Ρόδου, πρόκειται για μία γυναίκα 40 ετών, η οποία ανασύρθηκε από κοίτη χειμάρρου  στην περιοχή της Ιαλυσού.

Όπως είπε στο newpost.gr ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, το πτώμα της 40χρονης εντοπίστηκε 2-3 χιλιόμετρα από το σημείο που χάθηκαν οι δύο εκπαιδευτικοί. Συντετριμμένος ο κ. Κουσουρνάς, έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας, ενώ όπως σημείωσε «ελπίζουμε να βρεθούν οι δύο αγνοούμενοι».

Δύο αγνοούμενοι

Επισήμως επιβεβαιώθηκε η πληροφορία για τους δύο αγνοούμενους εκπαιδευτικούς, τους οποίος παρέσυρε το ποτάμι της Κρεμαστής.

Πρόκειται για δύο εκπαιδευτικούς 50 και 30 ετών αντίστοιχα, που επέβαιναν μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό τους σε όχημα με κατεύθυνση απο το Παραδείσι προς την Κρεμαστή. Όταν έφτασαν στο ποτάμι και άρχισε να παρασύρεται το όχημά τους, βγήκαν από αυτό και οι τρεις για να σωθούν.

Η πυροσβεστική κατάφερε να σώσει τον έναν από αυτούς, ενώ ο 50χρονος με την 30χρονηδασκάλα, παρασύρθηκαν και τα ίχνη τους αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τις πρώτες πρωϊνές ώρες θα μεταβεί για συνδρομή στη Ρόδο ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο SUPER PUMA.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του καθηγητή που σώθηκε

Στην κατάθεσή του στο ΑΤ Ιαλυσού πριν από λίγο, ο 30 χρονος περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πως έγινε το κακό:

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η ΡΟΔΙΑΚΗ ο 30χρονος φανερά σοκαρισμένος, είπε ότι στις 4.30 όταν δοκίμασαν να διασχίσουν το σημείο του ποταμού, το νερό φαίνονταν να ήταν χαμηλό. Σε κάποια στιγμή το όχημα άρχισε να παρασύρεται και τότε οι εκπαιδευτικοί κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο. 

Ο ίδιος πρόλαβε και γαντζώθηκε σε ένα σημείο από τα πέδιλα της γέφυρας και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα.

Οι άλλοι δύο συνάδελφοί του που επίσης βγήκαν από το αυτοκίνητο, στάθηκαν για λίγο και μετά χάθηκαν… από τα μάτια του! 

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ο ίδιος μεταφέρθηκε σε σπίτι κατοίκου της Κρεμαστής, δίπλα από τη γέφυρα και σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο βρέθηκε και ο διεθυντής του σχολείου που από κοινού ζητούσαν εναγωνίως να γίνουν έρευνες για την διάσωση των ανθρώπων αυτών.

Τεράστια προβλήματα

«Δεκάδες αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από το ποτάμι Κρεμαστινό αλλά και από χειμάρρους που ξεχείλισαν», λέει στο newpost ο δήμαρχος της Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχτεί περισσότερες από 140 κλήσεις για να επέμβει, είτε σε σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν, είτε να απεκλωβίσει οδηγούς και επιβάτες από αυτοκίνητα, είτε να απομακρύνει κομμένους κορμούς δένδρων.

Νωρίς το απόγευμα, απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή της Κρεμαστής δύο άτομα, ενώ λίγη ώρα αργότερα ακόμη ένα ΙΧ ακινητοποιήθηκε από τα ορμητικά νερά κοντά στο σημείο.

Και σε αυτή την περίπτωση απεγκλωβίστηκαν οι τρεις επιβάτες.

Δραματική διάσωση στον Αρχάγγελο

Δραματική ήταν η διάσωση κοπέλας στον Αρχάγγελο, η οποία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ωστόσο με παρέμβαση της Πυροσβεστικής γλίτωσε τον κίνδυνο.

Πυροσβεστικά οχήματα απομάκρυναν τα νερά από καταστήματα και σπίτια, ενώ πλημμύρισε ακόμη και το αστυνομικό τμήμα.

Έντονη χαλαζόπτωση επίσης σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε είναι ότι η οδός Ηρακλειδών, στο κέντρο της πόλης, μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι και το ύψος του νερού ξεπέρασε ίσως και το μισό μέτρο. 

Παράλληλα, κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε στο χωριό Μασσάρι προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στον κεντρικό δρόμο.

 newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook