Συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει σήμερα στις 9:30 το πρωί, ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Sueddeutsche Zeitung και στον απόηχο της χθεσινής συνάντησής του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γερμανός υπουργός τόνισε: «Κάνουμε τα πάντα ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτό τον ιδιαίτερα απαιτητικό δρόμο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση αποτελεί η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας.
«Αυτό το γνωρίζει ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς. Γνωρίζει ότι εμείς βοηθάμε σε επίπεδο διμερών σχέσεων την Ελλάδα, με όποιον τρόπο μπορούμε. Σε αυτό συμβάλλει και η KfW, προκειμένου να ενισχυθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Προϋπόθεση είναι, όμως, ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει καλή εξέλιξη», πρόσθεσε.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αντώνη Σαμαρά, η Γερμανίδα καγκελάριος έστειλε μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα και στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Αναγνώρισε πως έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, ωστόσο τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, καθώς ορισμένες καίριες μεταρρυθμίσεις έχουν καθυστερήσει.
«Υποστηρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ελλάδα, βλέπουμε τους πρώτους καρπούς της προσπάθειας» τόνισε. 
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook