Από τριάντα λεπτά έως και έξι ώρες. Τόσο διαρκεί περίπου κάθε επίμονη και επίπονη προσπάθεια του Dustin Farrell να αποτυπώσει στο φακό του μια μαγική «στιγμή» της Φύσης. Ο 36χρονος φωτογράφος έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο βγάζοντας φωτογραφίες και φτιάχνοντας στη συνέχεια εκπληκτικά time-lapse βίντεο.

Ο Farrell αφιέρωσε τέσσερα χρόνια στην τελειοποίηση της τεχνικής του με στόχο να αιχμαλωτίσει στο φακό του τα εντυπωσιακά time-lapse της φύσης.

Ο Dustin, που ζει στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ένωσε περίπου ένα εκατομμύρια φωτογραφίες για να συνθέσει το εντυπωσιακό βίντεο σκηνών όπως μιας καταιγίδας πάνω από το Grand Canyon ή του εκρηκτικού θεάματος που προσφέρει το Βόρειο Σέλας στην Ισλανδία.

«Στην αρχή με προσέλκυσε η time lapse φωτογραφία λόγω της δυνατότητας που μού έδινε να φτιάξω κάτι που δεν μπορεί να δημιουργηθεί αλλιώς. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η υπομονή που χρειάζεται για τη λήψη των φωτογραφιών. Δύσκολο είναι επίσης και το να βρεις την κατάλληλη τοποθεσία και να πετύχεις τις καλύτερες λήψεις», τονίζει στη Daily Mail.

Όσο για τα ταξίδια του, λέει πως έχει ακόμα μερικά μέρη που θέλει να επισκεφθεί. «Θα ήθελα να πάω στη Νέα Ζηλανδία αλλά και μια φωτογράφιση στο Λας Βέγκας θα με ενδιέφερε», καταλήγει.

Βίντεο με τη δουλειά του υπάρχουν πολλά στο διαδίκτυο.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook