Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνου, 25χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, ως υπεύθυνη καταστήματος και τρείς Έλληνες (47χρονη, 51χρονος και 73χρονος), για παραβάσεις νομοθεσίας περί παιγνίων εράνων και λαχειοφόρων αγορών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, για την καταπολέμηση, των παράνομων τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών σε κατάστημα «Καφετέρια», ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία δώδεκα (12) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με φορητό κεντρικό υπολογιστή (server), στερούμενοι την προβλεπόμενη άδεια κατάλληλης πιστοποίησης παιγνίων από την αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.). 

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένας φορητός ασύρματος κατασχέθηκαν μαζί με το συνολικό χρηματικό ποσό των τετρακοσίων είκοσι πέντε (425) ευρώ, ως προερχόμενο από την διενέργεια τυχερών παιγνίων.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.