Ταξιδιωτική οδηγία έχουν εκδώσει από χθες Παρασκευή οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την οποία οι πολίτες τους \”προειδοποιούνται\” από την κυβέρνησή τους, να μη σχεδιάσουν μέχρι νεοτέρας άσκοπα ταξίδια προς την Βενεζουέλα και με την προσθήκη ότι, εκεί, \”τα βίαια εγκλήματα είναι συνήθη\”.
Στην ίδια οδηγία, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρεται ότι παρ\’ ότι ετησίως δεκάδες χιλιάδες είναι οι αμερικανοί πολίτες που πηγαινοέρχονται, με ασφάλεια, σεαυτήν την λατινοαμερικανική χώρα, εντούτοις προέχει να δοθεί επισήμως ενημέρωση για τις συνθήκες ασφάλειας στο εσωτερικό της.
Αναφέρεται ακόμα, στην ίδια οδηγία, ότι όλο το 2012 η εγκληματικότητα για κάθε 100 χιλιάδες Βενεζουελάνους ήταν υψηλή σε ποσοστό–ανήλθε συγκεκριμένα στο 73%.
Επιπλέον αναφέρεται ότι, στην πρωτεύουσα Καράκας στατιστικά έγιναν πέρυσι 122 (εκατόν είκοσι δύο) ανθρωποκτονίες γιά κάθε 100 χιλιάδες κατοίκους.
Τα αμερικανικά στοιχεία βάσει των οποίων καταρτίστηκε η οδηγία παρείχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η ΜΚΟ \’Παρατηρητήριο γιά την Βία στη Βενεζουέλα\’.
Στην αμερικανική οδηγία αναφέρεται εμφατικά ότι πάμπολλες απαγωγές, περίπου το 20% των συνολικών, όπως εκτιμά η ίδια ΜΚΟ, δεν καταγράφονται καν στα επίσημα αρχεία στη Βενεζουέλα και, παρ\’ όλα αυτά, ο αριθμός τους καθ\’ όλο το περυσινό έτος διαμορφώθηκε τελικώς υψηλά –στις 583 (πεντακόσιες ογδόντα τρείς).
Χρονικώς, η νέα οδηγία συνέπεσε με την συμπλήρωση του πρώτου τριήμερου, αφότου οι πλειοψηφούντες σοσιαλιστές της Βενεζουέλας έδωσαν θετική ψήφο στο κοινοβούλιο ώστε ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο να μπορεί να εκδίδει –επί ένα έτος– νομοθετικά διατάγματα που θα συντάσσονται στο υπουργικό συμβούλιο και τα οποία το κοινοβούλιο θα καλείται να τα εγκρίνει σε ύστερο, μόνον, χρόνο.
Η εκλογική επικράτηση του Μαδούρο, όταν απεβίωσε από καρκίνο ο πρόεδρος Ούγο Τσάβες, επιτεύχθηκε με στενή πλειοψηφία, επισήμανε ο ανταποκριτής του Γερμανικού πρακτορείου στο Καράκας.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook