Σύρος υπουργός επέζησε, νωρίτερα σήμερα, της εναντίον του δολοφονικής απόπειρας, σκοτώθηκε όμως ο οδηγός του επίσημου οχήματος, μετέδωσε πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση στην πρωτεύουσα Δαμασκό.

Πρόκειται για τον υπουργό, που είναι αρμόδιος γιά τα θέματα της Εθνικής Επανασυμφιλίωσης, Αλί Χαϊντάρ, ο οποίος περιόδευε σήμερα σε επαρχία φίλα προσκείμενη στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

Η εναντίον του επίθεση, έγινε πριν ο αξιωματούχος να φθάσει στον τελικό προορισμό, που ήταν η Ταρτούς, ενώ το επίσημο όχημα είχε προσωρινά σταθμεύσει σε ένα ερημικό σημείο του αυτοκινητόδρομου. Στο ρεπορτάζ δεν δόθηκε, πάντως, η ακριβής περιγραφή των συνθηκών της επίθεσης.

-Ο Χαϊντάρ δεν υποστηρίζει ανεπιφυλάκτως το κυβερνών κόμμα Μπάαθ, είναι όμως δεδηλωμένος αντίπαλος του ένοπλου αγώνα κατά της πολιτικής παντοδυναμίας του, ο οποίος διανύει πλέον το 3ο έτος προκαλώντας στους εμπόλεμους πάνω από 100 (εκατό) χιλιάδες θανάτους.

Η οικογένεια Ασαντ κυβερνά πλέον την Συρία επί τέσσερις συναπτές δεκαετίες.

Στη Δαμασκό κυβερνητική πηγή που έκανε δηλώσεις πριν από λίγο για το θέμα της δολοφονικής απόπειρας κατά του υπουργού, συνομιλώντας με τον ανταποκριτή του πρακτορείου Ρόιτερς, αποκάλυψε ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η επίθεση ο υπουργός δεν βρισκόταν μέσα στο επίσημο όχημα –χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει η πηγή πού βρισκόταν ο Χαϊντάρ. Η πηγή ζήτησε να μείνει ανώνυμη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook