Στο άκουσμα της είδησης ότι οι εκρηκτικοί Metallica είναι έτοιμοι να δώσουν συναυλία στην παγωμένη Ανταρκτική για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να παίξουν σε όλες τις ηπείρους της Γης έρχονται στο νου αρκετές περιπτώσεις εξαιρετικά απίθανων συναυλιών που έλαβαν χώρα στον αέρα, κάτω από τη Γη ακόμη και στο διάστημα.

Στη σχετική λίστα όπως την κατέγραψε το clickatlife, τα ονόματα εμφανίζονται με εντελώς τυχαία σειρά και όχι … αξιοκρατικά.

The Libertines- Οίκος ευγηρίας

H μπάντα του Pete Doherty, προτού καταρρεύσει σε έναν σκοτεινό κόσμο καταχρήσεων, έδωσε μία από τις πρώτες συναυλίες της σε έναν οίκο ευγηρίας στο Camden του Λονδίνου, το 1999.

Arcade Fire- Σχολική καφετέρια

Οι μαθητές του Λυκείου Canterbury στην Οτάβα, θα θυμούνται για πάντα αυτό το διάλειμμα για φαγητό, μιας και μια από τις καλύτερες μπάντες των τελευταίων ετών, έπαιξε ζωντανά στη σχολική τους καφετέρια.

The King Blues- Υπόνομοι

Το βρετανικό ska-punk group έπαιξε το 2010 στους υπόνομους της πόλης, κάνοντας όλον τον κόσμο να αναρωτιέται ποιος είχε αυτή τη… «σιχαμερή» ιδέα.

Muse- Διάστημα

Μια συναυλία που ακόμα δεν έχει γίνει αλλά εκκρεμεί, είναι αυτή των Muse, οι οποίοι βρίσκονται σε επικοινωνία με τη Virgin Galactic για να παίξουν τη μουσική τους… στο διάστημα.

Jamiroquai- Boeing 757

Το συγκρότημα έπαιξε ζωντανά στα 35.000 πόδια, σε ένα Boeing 757 και μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες για την πρώτη συναυλία στο μεγαλύτερο υψόμετρο, αλλά ηττήθηκε το 2010 από τον James Blunt, όταν αυτός ερμήνευσε τα κομμάτια του στα 41.000 πόδια…

The Cramps- Ψυχιατρείο

Δε γίνεται να μιλάει κανείς για συναυλίες σε περίεργα μέρη και να μην αναφερθεί στη θρυλική εμφάνιση των Cramps το 1978 στο ψυχιατρείο της Napa.

Nunatak- Mέσα στους πάγους

Πρόκειται για ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε από επιστήμονες και ερευνητές που βρίσκονται στην Ανταρκτική, ειδικά για τους σκοπούς του Live Earth concerts, έτσι ώστε οι διοργανωτές να μπορούν να δηλώσουν ότι και οι έξι ήπειροι συμμετείχαν στη διοργάνωση αυτή. Και ναι, έπαιξαν μουσική μέσα στους πάγους!

Katie Melua- Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου

Η Katie Melua έσπασε ένα άλλο ρεκόρ, αυτού της συναυλίας στο μεγαλύτερο βάθος, καθώς έπαιξε στα 303 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, σε μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου.

Εννοείται πως δεν ξεχνάμε τους Beatles και την απίστευτη παράστασή τους στην ταράτσα του στούντιο της Apple, αλλά τα «σκαθάρια» είναι από μόνα τους μια ξεχωριστή κατηγορία.

U2: Φεστιβάλ Καννών

Δεν είναι κάποιο ιδιαίτερα τρελό μέρος, ωστόσο, δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μουσικές παραστάσεις στο κόκκινο χαλί των Καννών. Αυτό το έκαναν οι Ιρλανδοί U2 το 2007 στο πλαίσιο της προώθησης του ντοκιμαντέρ «U2-3D».

Brian May: Παλάτι του Μπάκινγκχαμ

Αναζητώντας ένα «ήσυχο» μέρος να κάνει μια συναυλία ο πάντα σεμνός Brian May βρήκε την ηρεμία του στο παλάτι του Μπάκινγκχαμ. Ο λόγος το Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ το 2002. Αλλωστε ο κιθαρίστας των Queen θα έπρεπε να αισθανόταν σαν το σπίτι του μιας και ανέβηκε στην κορυφή για να παίξει.

White Stripes: Αστικό λεωφορείο

Πολύ πριν χωρίσουν δρόμους ο Jack και η Meg White αποφάσισαν να κάνουν μια βόλτα με ένα αστικό λεωφορείο και να παίξουν live το κομμάτι «Hotel Yorba» με τους επιβάτες να τραγουδούν και άλλους να κοιτούν έκπληκτοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook