Νέα στοχευμένα και όχι οριζόντια μέτρα θα χρειαστεί να λάβει η Ελλάδα κατά την περίοδο 2014 – 2016, δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν σε συνέντευξή του στη «Καθημερινή της Κυριακής».

\”θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα κατά την περίοδο 2014 – 2016. Αλλά αυτή η ανάγκη για άλλα μέτρα είναι αρκετά μικρή σε σχέση με το παρελθόν. Κατανοούμε ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα είναι πολύ δύσκολα, πολιτικά και κοινωνικά. Και συμφωνούμε με την κυβέρνηση ότι πρέπει να αποφευχθούν οριζόντια μέτρα, και αντίθετα τα μέτρα να επικεντρωθούν σε τομείς όπου παραμένουν σπατάλες ή υπερβολικές δαπάνες, και να είναι προσεκτικά στοχευμένα, ώστε να προστατεύονται οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες\”, τόνισε ο κ. Τόμσεν.

Ο επικεφαλής του προγράμματος του ΔΝΤ στην Ελλάδα χαρακτήρισε ως \”άνευ προηγουμένου\” τη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος προς την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας.

Ο κ. Τόμσεν, μιλώντας στην εφημερίδα εξέφρασε την απορία του πως μια χώρα με 60% περίπου ανεργία στους νέους και με το πολιτικό σύστημα είναι απρόθυμο να αποδεχτεί ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν αποδίδουν μπορούν να αντικατασταθούν από νέους, μορφωμένους ανθρώπους που \”αγωνιούν να τους δοθεί μια ευκαιρία\”.

Ο Δανός αξιωματούχος επέμεινε στην απελευθέρωση των συλλογικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στη αναγκαιότητα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να θεσπίσει μέτρα στήριξης αυτών που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν.

«Υφίσταται ένα πλαίσιο που συμφωνήθηκε πέρυσι με το Eurogroup για να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας, με την πρώτη δόση στα μέσα του 2014, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην σωστή κατεύθυνση με το οικονομικό πρόγραμμα. Αναμένουμε το Eurogroup να επαναβεβαιώσει αυτό το πλαίσιο» κατέληξε.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook