Πρόταση με πέντε βασικά σημεία προς τα πανεπιστήμια αναμένεται να απευθύνει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να λειάνει τις συνέπειες που προκάλεσε η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.

Στα πέντε σημεία σύγκλισης με τις πανεπιστημιακές αρχές που προτείνει ο υπουργός Παιδείας, περιλαμβάνεται και η η επανατοποθέτηση 650 από τους υπαλλήλους που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους σε πανεπιστήμια, με το Βήμα να αναφέρει ότι όλες οι αλλαγές θα στηριχθούν στην αξιολόγηση των δομών των ανωτάτων Ιδρυμάτων και δεν θα υπάρξει πλέον καμία ανοχή σε φαινόμενα όπως οι προσλήψεις ατόμων που κάλυπταν άλλες ανάγκες στα ΑΕΙ αλλά βαφτίζονταν διοικητικοί. Βασική προϋπόθεση ωστόσο για να εφαρμοσθούν οι προτάσεις του υπουργού, είναι να ανοίξουν άμεσα τα πανεπιστήμια.

Ποιες είναι οι πέντε προτάσεις του υπουργείο Παιδείας:

Θα εξεταστούν προσεκτικά όλες οι ενστάσεις που κατατέθηκαν για επιλογή προσώπων από το ΑΣΕΠ βάση ψευδών στοιχείων. Θα πρέπει όμως να συνοδεύονται από σχετικές βεβαιώσεις αιτιάσεων των διευθύνσεων προσωπικού των πανεπιστημίων.

Θα γίνουν νέοι οργανισμοί στα πανεπιστήμια και ειδικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών το υπουργείο Παιδείας θα δώσει όποια βοήθεια απαιτείται ώστε να αναδιαρθρωθούν πλήρως οι διοικητικές υπηρεσίες του και να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωσή τους με δια-ιδρυματική «κινητικότητα».

Θα προχωρήσουν άμεσα οι 400 προσλήψεις διδασκόντων στα ΑΕΙ που εκκρεμούσαν.

Θα γίνει αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου στο εργαστηριακό επιστημονικό προσωπικό των ΑΕΙ.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε αργία επειδή δεν απογράφηκαν θα μπουν σε διαθεσιμότητα και τις θέσεις τους θα καλύψουν όσοι εξ αυτών που απομακρύνθηκαν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν οι νόμοι, οι οποίοι και θα επαναπροσληφθούν.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook