Το Ιράν δεν μπορεί να δεχτεί οποιαδήποτε συμφωνία η οποία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στη χώρα για εμπλουτισμό ουρανίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας.

«Κατά τα τελευταία 10 χρόνια, το Ιράν έχει αντισταθεί σε οικονομικές και πολιτικές πιέσεις και κυρώσεις που στοχεύουν στην εγκατάλειψη των δραστηριοτήτων του εμπλουτισμού ουρανίου» ανέφερε ο ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγκτσί στους δημοσιογράφους.

«Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς να αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ιράν στον εμπλουτισμό ουρανίου, θα ήταν απαράδεκτη για την Τεχεράνη», συμπλήρωσε.

Οι συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στόχο έχουν την επίτευξη συμφωνίας που θα παγώσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε αντάλλαγμα για την ελάφρυνση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του.

Ο Αραγκτσί πάντως σημείωσε ότι έχει «επιτευχθεί πρόοδος κατά 98%» στις συνομιλίες με τη Βρετανία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτοντας ότι απομένουν λίγα μόνο σημεία διαφωνίας.

newbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook