Υλικά

• 1 κιλό μπακαλιάρο, παστό σε χοντρά κομμάτια
• 100 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 150 γρ. σέσκουλα
• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 5 φρέσκα σκόρδα
• 2 κ. σούπας, μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 κ. σούπας, μάραθο ψιλοκομμένο
• 1 κ. γλυκού, ρίγανη
• 1 κ. γλυκού, μαντζουράνα
• 1 κ. σούπας, τοματοπολτό
• 50 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 100 γρ. ρύζι κίτρινο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• 10 φύλλα (τύπου κρούστας)

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τον μπακαλιάρο για 20 ώρες, αλλάζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το νερό. Αφαιρούμε την πέτσα και βγάζουμε τα ψαροκόκκαλα. Κόβουμε σε κομμάτια. Παράλληλα, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να «μυρίσουν». Σβήνουμε με το λευκό κρασί (που μέσα έχουμε διαλύσει τον τοματοπολτό). Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ελάχιστο νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά και τότε ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε στρογγυλό ταψί και αφού το λαδώσουμε, απλώνουμε τα 6 φύλλα στη βάση (λαδωμένα ένα προς ένα). Στρώνουμε το μίγμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα. Αλείφουμε ξανά με λίγο ελαιόλαδο , χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 45 λεπτά της ώρας περίπου.