Σε μια νέα μεγάλη παρέμβαση στη Λεωφόρο Ικάρου, από το Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» έως την Οδό Καρτερού προχωρά η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου που εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναβαθμίζεται Λειτουργικά και Αισθητικά μια ολόκληρη περιοχή, αλλά και θα αλλάξει την όψη μια από τις κύριες εισόδους του Ηρακλείου δημιουργώντας παράλληλα ποιοτικές συνθήκες κυκλοφορίας για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του.
Η Ανάπλαση της Λεωφόρου που θεωρείται έργο πνοής για το Ηράκλειο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ παίρνοντας το δρόμο για την υλοποίησή του. Το έργο έχει προϋπολογισμό έχει προϋπολογισμό 1.420.000 ευρώ.
Φανερά ικανοποιημένος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, δήλωσε ότι το έργο αυτό ήταν στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής αφού αλλάζει την εικόνα και δημιουργεί μια σύγχρονη πύλη εισόδου.
Θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια , θα γίνουν φυτεύσεις δέντρων και θάμνων , υποδομές για εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες , θα τοποθετηθεί νέος Ηλεκτροφωτισμός , Αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, απορριματοδέκτες) θα τοποθετηθεί νέος ασφαλτοτάπητας και άλλες λειτουργικές και αισθητικές παρεμβάσεις .
Βασικός στόχος σύμφωνα με το Δήμαρχο ,η αναβάθμιση όλης της Λεωφόρου Ικάρου από το αεροδρόμιο έως το Αρχαιολογικό μουσείο ώστε να γίνει ένας σύγχρονος δρόμος που εκτός των άλλων θα δημιουργήσει υψηλού επιπέδου συνθήκες για την καλύτερη κυκλοφορία των χιλιάδων οχημάτων αλλά και των πεζών που τη διασχίζουν καθημερινά τη πόλη αφού αποτελεί μια από τις κύριες Αστικές οδικές Αρτηρίες.
Στα πλαίσια αυτά , όπως είπε ο κ. Κουράκης θα προχωρήσει και η αναβάθμιση της Λεωφόρου από την Οδό Καρτερού έως την Οδό Αρτεμισίας αφού ολοκληρώθηκε η Πράξη Αναλογισμού η οποία θα 
κυρωθεί το επόμενο διάστημα ανοίγοντας το δρόμο για να προχωρήσει η Ανάπλαση στο τμήμα αυτό .
Παράλληλα όπως έχει ήδη ανακοινωθεί προχωρούν οι διαδικασίες για τη μεγάλης κλίμακας διαπλάτυνση που θα ξεκινήσει από τη συμβολή της Λεωφόρου Ικάρου με την Λεωφόρο Καζαντζίδη μέχρι την οδό Οδυσσέως (Κατσαμπάς) με το πλάτος της Λεωφόρου να φτάνει τα 20 μέτρα από 10 που είναι σε ορισμένα σημεία ενώ προβλέπεται η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και τη δημιουργία νέων πεζοδρομίων φυτεύσεις και άλλες παρεμβάσεις.
Επίσης ήδη μελετάται και η αναβάθμιση του τμήματος της Ικάρου από την Αντιστάσεως έως το Αρχαιολογικό Μουσείο (οδός Μποφώρ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook