«Επειγόντως» βοήθεια από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Παν. Αθανασίου και Γαλ. Μπρης, οι οποίοι εποπτεύουν τις έρευνες για πλαστά και εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων και καυσίμων, αλλά και εκατοντάδες δικογραφίες για φοροδιαφυγή.

Με έγγραφο που απέστειλαν στον υπουργό, οι δύο εισαγγελείς έκαναν λόγο για ένα υποστελεχωμένο ΣΔΟΕ, στο οποίο πρέπει να γίνουν άμεσα 260 προσλήψεις εξειδικευμένων επιστημόνων. Μάλιστα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς «εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στο ΣΔΟΕ σημαντικές εισαγγελικές έρευνες για φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και οικονομική παραβατικότητα καρκινοβατούν, στερώντας πολύτιμα έσοδα από το δημόσιο ταμείο».

Συγκεκριμένα, τονίζεται η ανάγκη για παροχή εξειδικευμένου προσωπικού που θα συμβάλει στη διενέργεια των ελέγχων σε κρίσιμους τομείς της οικονομικής εγκληματικότητας, προκειμένου να ερευνηθούν υποθέσεις για παραβάσεις δισεκατομμυρίων. Στις άμεσες προτεραιότητες των δύο οικονομικών εισαγγελέων, είναι η δίωξη της φοροδιαφυγής που προσλαμβάνει διαστάσεις εκτεταμένης και βαθιάς διαφθοράς.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν από τον υπουργό των Οικονομικών να παράσχει στο ΣΔΟΕ 260 εξειδικευμένους επιστήμονες, που μπορούν να ανταποκριθούν στους ελέγχους -περιγράφονται μία προς μία οι ειδικότητες και τα προσόντα- για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του και να καταστεί δυνατόν να προχωρήσουν έρευνες σε βασικούς τομείς οικονομικής εγκληματικότητας. Η σημασία για τη διενέργεια των ελέγχων, πέραν της επιβολής ποινικών κυρώσεων, είναι τεράστια για την είσπραξη εσόδων από το Δημόσιο καθώς για παράδειγμα στις έρευνες που γίνονται για εικονικά και πλαστά τιμολόγια, τα ποσά που έχουν εντοπιστεί είναι τεράστια.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook