Μετά από καθυστέρηση δύο μηνών, λόγω προβλημάτων με τις υπεργολαβίες που είχε αναθέσει η ανάδοχος εταιρεία , (δείτε εδώ), από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ξεκίνησαν και πάλι τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου «Γ.Δασκαλογιάννης» των Χανίων.
Και μάλιστα τα έργα γίνονται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να «κερδηθεί» ο χαμένος χρόνος , ώστε να μην βρεθούν οι πρώτοι επισκέπτες της Άνοιξης σε αεροδρόμιο-γιαπί.
Όπως είπε στο Flashnews.gr, ο Αερολιμενάρχης Χανίων κ.Σταύρος Καστρινάκης, τα έργα γίνονται πλέον στον χώρο στον οποίο στάθμευαν τα τουριστικά λεωφορεία, όπου θα γίνει και η ανατολική επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού.
Προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα , σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάδοχος εταιρεία ναύλωσε ειδικό πλοίο και μετέφερε στα Χανιά, δικά της μηχανήματα με τα οποία εκτελείται πλέον το έργο.

Αεροδρόμιο χωρίς ραντάρ ;

Στο αντικείμενο του έργου που – ως γνωστόν χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 100 εκατομ. ευρώ – έχει ενταχθεί και η κατασκευή νέου πύργου ελέγχου, έργο το οποίο – όπως μας είπε ο κ.Καστρινάκης – θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες προκειμένου ο νέος πύργος ελέγχου να είναι έτοιμος σε έναν χρόνο, σύμφωνα με το χρονοφδιάγραμμα.
Όμως , στο συγκεκριμένο έργο, δεν έχει συμπεριληφθεί και νέος τεχνικός εξοπλισμός και ειδικά το ραντάρ, χωρίς το οποίο – ουσιαστικά – δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί η αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις.
Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα, έχει υποβάλλει Επίκαιρη Ερώτηση, ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κ.Μανούσος Βολουδάκης, η οποία αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, στις 6 μμ, στην Βουλή.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Βουλής, πρόκειται για την «με αριθμό 269/19-11-2013 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσου Βολουδάκη προς τoν Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου αναβάθμισης του ραντάρ προσέγγισης του Αεροδρομίου Χανίων».

Να σημειωθεί πως η Ερώτηση είχε κατατεθεί απο τις 21 Οκτωβρίου και η συζήτησή της έχει αναβληθεί 2-3 φορές.

Δείτε εδώ την Επίκαιρη Ερώτηση για το ραντάρ

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook