Πρωτοφανές χαρακτηρίζουν το φαινόμενο του ανεμοστρόβιλου που σάρωσε την περιοχή του Αμπελώνα και μέσα σε πέντε λεπτά προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο κέντρο του χωριού. Οι κάτοικοι τρόμαξαν όταν αντιλήφθηκαν τον ξαφνικό δυνατό αέρα, αντικείμενα να βρίσκονται στον ουρανό και έναν δυνατό κρότο που ολοκλήρωσε το σκηνικό του τρόμου.

Ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια, αυτοκίνητα, αποθήκες και θερμοκήπια, σε μια ακτίνα 300 μέτρων, μέσα στο κέντρο του χωριού. Κοντά στα καφενεία του Αμπελώνα, ένας τεράστιος ευκάλυπτος, ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε ένα σπίτι, προκαλώντας ζημιές στο χαγιάτι. Σχεδόν όλα τα σπίτια του χωριού είχαν να μετρούν ζημιές στις κεραμοσκεπές, ενώ οι πιο άτυχοι ιδιοκτήτες αυτών είδαν να «πληγώνονται» και τα αυτοκίνητά τους. Και αυτό γιατί είτε κεραμίδια είτε καμινάδες έπεσαν πάνω στα οχήματα προκαλώντας είτε θραύση κρυστάλλων είτε ζημιές στις λαμαρίνες.

Και σε άλλο σημείο του χωριού, μια τεράστια ελιά, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους, ενώ σε διάφορες μεριές εντός και εκτός του οικισμού είχαν καταστραφεί αποθήκες και στάνες, αφού είχαν παρασυρθεί οι στέγες τους. Να σημειωθεί πως την ώρα που άλλες περιοχές του Πύργου πλήττονταν από ισχυρές βροχοπτώσεις, στον Αμπελώνα δεν έβρεχε, ενώ άνεμοι επίσης δεν επικρατούσαν σε άλλες κοντινές περιοχές, κάτι που ενίσχυσε την άποψη περί τοπικού φαινομένο

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook